Jawatan Kosong di Bahagian Sains Teknologi dan ICT Negeri Johor - 20 February 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Bahagian Sains Teknologi dan ICT Negeri Johor - 20 February 2017

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Bahagian Sains Teknologi dan ICT Negeri Johor | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Bahagian Sains Teknologi dan ICT Negeri Johor

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Bahagian Sains Teknologi dan ICT Negeri Johor


Objektif


  1. Merancang, Menyelaras, Meningkatkan Dan Memperkembangkan Budaya Penggunaan Teknologi Maklumat Dalam Pentadbiran dan Pengurusan Kerajaan Negeri.
  1. Memberi Perkhidmatan Teknologi Maklumat Yang Cekap Dan Berkesan Kepada Jabatan Kerajaan Mengikut Perkembangan Teknologi Semasa Yang Sesuai.
  1. Mengurus Dan Menyelenggara Infrastruktur ICT, Network Control Centre (NCC), Pangkalan Data Negeri, Perkakasan, Perisian Dan Aplikasi Sistem.
  1. Menganjur Dan Menyelaras Program Pendidikan, Latihan, Kemahiran Dan Penghayatan Sains, Teknologi dan Teknologi Maklumat.
  1. Menyelaras dan Memantau Pelaksanaan Projek MSC dan Program K-Ekonomi Negeri Johor.Jawatan:


1. JURUTEKNIK KOMPUTER FT19 
Pekerja Sambilan Harian (PSH)


5 Kekosongan (Tangkak, Segamat, Batu Pahat, Kota Tinggi & Mersing)


Syarat Kelayakan:

a) Warganegara Malaysia

b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan ;

c) (i) Sijil Vokasional Malaysia dalam bidang berkaitan yang diktiraf setaraf dengannya.

(ii) Sijil Pelajaran Malaysia atau Kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang setaraf dengannya ;

(iii) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan Malaysia serta sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf
dengannya.


Cara Memohon:

Permohonan hendaklah menggunakan borang asal BSTICT 02/17 yang boleh dimuat turun daripada laman web rasmi Bahagian Sains Teknologi dan ICT Negeri Johorhttp:/www.johordt.gov.my/ustj atau melalui link yang admin sediakan di bawah:

Borang-borang yang sempurna diisi hendaklah disertakan gambar berukuran pasport terkini dan juga SALINAN PHOTOSTAT Sijil Beranak, Kad Pengenalan, Sijil Keputusan Peperiksaan-Peperiksaan, Diploma atau Ijazah berserta salinan transkrip yang lengkap yang telah diakui salinan sah (Kumpulan A – Kumpulan Pengurusan dan Profesional atau Kumpulan B – Kumpulan Sokongan 1) dan dicatatkan nama jawatan berkenaan di penjuru kiri atau setiap sampul surat. Sekiranya permohonan tidak disertakan syarat sepertimana yang di atas, pihak kami akan menolak permohonan tersebut).

Bagi kelayakan Ijazah/Diploma/Sijil perlu mendapat pengiktirafankelayakandiJabatan Perkhidmatan Awam (JPA) melalui laman web interaktif JPA http:/www.interactive.jpa.gov.my/frmMainktiraf.asp dan melampirkan bersama borang permohonan.

Hanya calon-calon yang berkelayakan selepas ditapis dan didapati sesuai sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga. [Sekiranya permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas (3) tiga bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap sebagai tidak berjaya.

Calon-calon dikehendaki menyatakan semua kelayakan yang ada semasa memohon apa jua jawatan yang diiklankan. Kelayakan tersebut hendaklah diisi di dalam borang BSTICT 02/17


Permohonan hendaklah dihantar kepada:

SETIAUSAHA BAHAGIAN:
BAHAGIAN SAINS TEKNOLOGI DAN ICT NEGERI JOHOR,
ARAS 1, BANGUNAN DATO’ JAAFAR MUHAMMAD,
KOTA ISKANDAR,
79503, ISKANDAR PUTERI , JOHORTarikh Tutup Permohonan : 20 February 2017

0 Response to "Jawatan Kosong di Bahagian Sains Teknologi dan ICT Negeri Johor - 20 February 2017"

Post a Comment