Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) - 6 March 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) - 6 March 2017

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP)

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP)


Sejarah

Seberang Perai atau Province Wellesley dahulunya menjadi tanah jajahan British pada tahun 1800. Pentadbiran seberang Perai ketika itu berpusat di Pulau Pinang. Dengan keluasan 489.3 kilometer persegi dan bilangan penduduk seramai lebih kurang lima ribu orang, kawasan yang dipenuhi belukar, paya dan hutan ini kemudiannya bertukar kepada pertanian apabila usaha-usaha penerokaan bermula pada tahun 1850.

Setelah Perjanjian Pangkor ditandatangani pada tahun 1874, keluasan Province Wellesley bertambah menjadi 740.12 kilometer. Kependudukan pula semakin bertambah khususnya di kawasan pusat perdagangan seperti Butterworth dan Bukit Mertajam.

Keluasan Seberang Perai walaubagaimanapun telah dikurangkan kepada 738.41 kilometer persegi kesan daripada perubahan sempadan Sg Muda antara negeri Kedah dan Pulau Pinang.Jawatan:


1. PENOLONG PEGAWAI SENIBINA


2. PENOLONG PEGAWAI VETERINAR


3. PEMBANTU TADBIR UNDANG-UNDANG


4. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN & OPERASI)


5. PEMBANTU TADBIR (OPERATOR TELEFON)


6. PENOLONG AKAUNTAN (AUDIT)


7. PEMBANTU KESIHATAN AWAM


8. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT


9. PEMBANTU AKAUNTAN (AUDIT)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) - 6 March 2017"

Post a Comment