Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Selayang (MPS) - 10 March 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Selayang (MPS) - 10 March 2017

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Perbandaran Selayang (MPS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Perbandaran Selayang (MPS)

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Perbandaran Selayang (MPS) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Majlis Sukan Kuala Lumpur ditubuhkan pada tahun 1979 di bawah Akta Majlis Sukan Negara 1971, Perintah Majlis Sukan Negara Malaysia Jadual Kedua (Pindaan) 1988. Majlis Sukan Kuala Lumpur yang pada masa itu berada di bawah pentadbiran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur bertanggungjawab untuk melaksanakan program pembangunan sukan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur seperti program pembangunan sukan atlet remaja, atlet berbakat dan berprestasi tinggi (elit) dalam arena sukan tempatan baik di peringkat dalam negeri mahupun antarabangsa.

Mulai 28 Oktober 1996, Majlis Sukan Kuala Lumpur dipisahkan daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan diletakkan di bawah Bahagian Kemajuan Wilayah Persekutuan dan Perancangan Lembah Klang (BKWPPLK). Jabatan Perdana Menteri mengikut keputusan Jawatankuasa Kerja Bagi Mengkaji Jawatan-Jawatan Tertinggi (JKTT) Bil. 10/1996 . Pada 27 Mac 2004, Kementerian Wilayah Persekutuan telah ditubuhkan dan Bahagian Kemajuan Wilayah Persekutuan dan Perancangan Lembah Klang (BKWPPLK). Jabatan Perdana Menteri menjadi sebahagian daripadanya.

Walau bagaimanapun, Majlis Sukan Kuala Lumpur yang ditubuhkan pada tahun 1979 adalah tidak meliputi ketiga-tiga Wilayah Persekutuan iaitu Wilayah Persekuan Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Putrajaya, Wilayah Persekutuan Labuan dari segi Akta Majlis Sukan Negara (Pindaan) 1979 (Akta A460) Seksyen 2(a). Seksyen tersebut hanya menyatakan kewujudan Majlis Sukan Wilayah Persekutuan dan Majlis Sukan Negeri di bawah seksyen 7 dan tidak merujuk kepada Majlis Sukan Kuala Lumpur.Jawatan:


1. PENOLONG JURUTERA (AWAM) JA29


2. PENOLONG ARKITEK LANDSKAP JA29


3. PEMBANTU PENGUATKUASA KP19


4. PEMBANTU PENILAIAN W19


5. PEMBANTU AKAUNTAN W19


6. PEGAWAI PENGUATKUASA KP41


7. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK J19


8. PENOLONG PEGAWAI PENGUATKUASA KP29


9. PEMBANTU KEMAHIRAN H19


10. PENOLONG PEGAWAI KESELAMATAN KP29


11. PEMBANTU KESIHATAN AWAM U19


12. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29


13. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) N19


14. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U29


15. PENGAWAL KESELAMATAN KP11


16. PENOLONG PEGAWAI PENERANGAN S29


17. PENGHANTAR NOTIS N11


Cara memohon:

i. Permohonan dari mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-Badan Berkanun perlu mencetak borang permohonan dan ditandatangani oleh Ketua Jabatan dan dibawa ke sesi temu duga berserta dengan Buku Rekod Perkhidmatan dan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) yang terkini.

ii. Permohonan perlu dibuat secara online melalui Sistem e-Jawatan yang boleh dicapai melalui laman sesawang/portal rasmi Majlis Perbandaran Selayang (www.mps.gov.my).

iii. Hanya permohonan yang ditapis senarai sahaja akan dipanggil temuduga.

iv. Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas tiga (3) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.

v. Sila pastikan semua ruangan yang perlu diisi, hendaklah dilengkapkanTarikh Tutup Permohonan : 10 March 2017


0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Selayang (MPS) - 10 March 2017"

Post a Comment