Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan - 19 February 2017 [50 Kekosongan] - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan - 19 February 2017 [50 Kekosongan]

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan

Jawatan Kosong Terkini 2016 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan


Pengenalan


Negeri Sembilan adalah sebuah negeri yang terkenal dengan adat perpatihnya. Negeri yang terletak lebih kurang 50 kilometer ke selatan Kuala Lumpur ini terdiri daripada 7 daerah dan 1 daerah kecil iaitu Seremban, Port Dickson, Jelebu, Kuala Pilah, Jempol, Rembau, Tampin dan daerah kecil Gemas.

Seremban adalah ibu negeri tetapi Seri Menanti yang terletak di daerah Kuala Pilah adalah Bandar Diraja bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan mempunyai suatu sistem yang unik. Ia mempunyai Luak yang diketuai oleh Datuk Undang. Luak-luak ini adalah Luak Sungai Ujong, Luak Rembau, Luak Johol, Luak Jelebu dan Luak Tampin. Luak Tampin tidak diketuai oleh Datuk Undang, sebaliknya ia diketuai oleh Tunku Besar. Sistem Pemerintahan Negeri Sembilan diketuai oleh Yam Tuan Besar. Perlantikan Yam Tuan Besar ini adalah dari persetujuan Datuk Undang dan Tunku Besar yang mempunyai kuasa penuh dalam melantik Yang DiPertuan Besar Negeri Sembilan.Jawatan:


KELULUSAN MINIMUM: SPM/SVM/SKM1. PEMBANTU TADBIR (P/O) N19 - 33 kekosongan


2. PEMBANTU TADBIR (KEW) W19 - 17 kekosonganSemua kekosongan jawatan adalah di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-Tarikh Tutup Permohonan : 19 Februari 2017 (Ahad) jam 11:59 malam0 Response to "Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan - 19 February 2017 [50 Kekosongan]"

Post a Comment