Jawatan Kosong di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) - 31 March 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) - 31 March 2017

Jawatan Kosong 2017 di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS)

Jawatan Kosong 2017 di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) adalah sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) yang dikendalikan oleh KIAS Darulnaim Sdn Bhd (KDSB) anak syarikat Yayasan Kelantan Darulnaim (YAKIN).

Idea Penubuhan KIAS adalah merupakan salah satu inspirasi Kerajaan Negeri yang bercita-cita memusatkan Kelantan sebagai serambi perkembangan ilmu Islam terkenal di rantau ini khususnya menerusi penyediaan institusi-institusi pengajian dalam pelbagai jurusan.

Penubuhan KIAS merupakan kesinambungan dari Pusat Pengajian Tinggi Islam (PPTIK) Nilam Puri yang telah ditubuhkan pada tahun 1965. Pusat ini kemudiannya dikenali dengan nama Yayasan Pengajian Tinggi Islam Kelantan (YPTIK) sehinggalah pada 1 April 1981 YPTIK telah diambil alih oleh Universiti Malaya dan ditukar nama kepada Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya. Usaha dan kesedaran peri pentingnya pengajian Islam tidak pernah luntur apabila sekali lagi Kerajaan Negeri melalui Yayasan Islam Kelantan (YIK) telah menubuhkan Maahad Ad-Dakwah Wal Imamah pada 1994 di mana idea penubuhannya dicetuskan oleh YAB Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. See more..Jawatan:


1. PENOLONG PENDAFTAR (PENYELIDIKAN & PENERBITAN) NK41 Tarikh Tutup Permohonan : 31 March 2017


0 Response to "Jawatan Kosong di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) - 31 March 2017"

Post a Comment