Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan (MPLBP) - 14 March 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan (MPLBP) - 14 March 2017

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan (MPLBP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan (MPLBP)

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan (MPLBP) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Kawasan perkhidmatan Pekan Kuah dahulunya dikenali kawasan Sanitary Board. Selepas Perang Dunia Kedua iaitu semasa pemerintahan Inggeris Sanitary Board telah ditukarkan kepada Pengurusan Town Board Mulai tarhun 1945.

Majlis ini dikenali sebagai Majlis Daerah Langkawi mulai 29hb. April 1987, Majlis Daerah Langkawi diberi kuasa sebagai Pihak Berkuasa Tempatan dan bertanggungjawab dalam hal ehwal perancangan, perlesenan, kebersihan, bangunan, senitaman dan sebagainya selaras dengan akta-akta dan undang-undang kecil Majlis yang diguna pakai.

Kawasan pentadbiran Majlis Daerah Langkawi yang diwartakan adalah seluas 47,848 hektar (478.48 km. persegi ) yang meliputi 104 buah pulau seluruh gugusan Pulau Langkawi.

Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan (MPLBP) telahpun diwartakan pada 16 Disember 2000 dan pengisytiharannya telahpun disempurnakan oleh KDYMM Tuanku Sultan Kedah Darul Aman pada 24 Mac 2001.



Jawatan:


1. ARKITEK J41


2. PEGAWAI TADBIR N41


3. PENOLONG JURUAUDIT W29


4. PEMANDU KENDERAAN H11


5. PEMBANTU AWAM H11


Cara Memohon:

Borang permohonan boleh di dapati dengan mengambil sendiri di Bahagian Sumber Manusia, Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan, 07000 Kuah Langkawi, Kedah Darul Aman atau melalui link yang admin sediakan di bawah


Borang yang telah lengkap diisi berserta salinan kad pengenalan, sijil kelahiran, sijil-sijil kelulusan yang diperakui sah sebagai salinan sebenar. Pemohon hendaklah menulis nama jawatan yang dipohon di bahagian atas sebelah kiri sampul surat dan dihantar kepada:

Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan,
07000 Kuah Langkawi,
Kedah Darul Aman
 

* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah



Tarikh Tutup Permohonan : 14 March 2017

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Langkawi Bandaraya Pelancongan (MPLBP) - 14 March 2017"

Post a Comment