Jawatan Kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia - 31 March 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia - 31 March 2017

Jawatan Kosong 2017 di Persekutuan Pengakap Malaysia | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia

Jawatan Kosong 2017 di Persekutuan Pengakap Malaysia www.banyakjawatan.my


Sejarah

Sedikit benar negara-negara di Asia yang telah membuat kemajuan yang begitu banyak dan dengan sebegitu cepat seperti Malaysia dalam tempoh 60 tahun yang lalu. Masa-masa dahulu adalah masa yang menggembirakan, penuh dengan berbagai-bagai sukaran dan bahaya.

Bagi menunjukkan setakat mana berPengakap itu disukai ramai, ialah dengan adanya sekurang-kurangnya satu kumpulan Pengakap ditiap-tiap bandar dan kampong dinegeri ini. Sebabnya Pergerakan ini telah berkembang dengan derasnya, tidaklah payah dicari jauh-jauh. Pengakap tiba dinegeri ini dari awal 1910 lagi, dua tahun selepas dimulakan di Great Britain oleh Lord Baden Powell.

Seorang daripada peneroka di Great Britain, Encik F.C. Sands telah datang ke Singapura dalam tahun 1910 dan memulakan penubuhan pasukan pertama dijajahan ini.

Bermula dengan dua pasukan Seramai 30 orang ahlinya di Singapura, Pergerakan ini merebak keseluruh Malaysia dan pada hari ini mempunyai pengikut lebih dari 65000 orang terdiri daripada Pengakap Kanak-Kanak, Pengakap, Pengakap Kelana dan Pemimpin-Pemimpin Pengakap. See more..Jawatan:


1. SETIAUSAHA EKSEKUTIF


Cara Memohon:

Calon-calon yang berminat adalah dipelawa untuk mendapatkan borang permohoanan di bawah:

KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF
Rumah B-P, Jalan Hang Jebat
50150 Kuala Lumpur
Tel : 03-2078 0836
Faks : 03-2070 9057
Email : pengakap@scouts.mY


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.Tarikh Tutup Permohonan : 31 March 2017
Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Persekutuan Pengakap Malaysia - 31 March 2017"

Post a Comment