Jawatan Kosong di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) - 29 March 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) - 29 March 2017

Jawatan Kosong 2017 di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO)

Jawatan Kosong 2017 di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) www.banyakjawatan.my


Sejarah

Sejarah Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) bermula di bawah Akta Keselamatan Sosial Pekerja 1969 sebagai sebuah Jabatan Kerajaan pada 1 Januari 1971 di bawah Kementerian Buruh dan Tenaga Rakyat. PERKESO diamanahkan untuk mentadbir dua skim keselamatan sosial iaiatu Skim Bencana Pekerjaan dan Skim Keilatan.

Skim Bencana Pekerjaan memberi perlindungan kepada pekerja daripada kejadian luar jangka bencana pekerjaan termasuk penyakit khidmat dan kemalangan semasa perjalanan berkaitan pekerjaan. Skim Keilatan pula memberi perlindungan 24 jam kepada pekerja terhadap keilatan atau kematian akibat sebarang sebab.

Skim Keselamatan Sosial di negara ini sebenarnya bermula sejak tahun 1958 iaitu sejurus selepas Malaya mencapai kemerdekaan. Pada masa itu, Pertubuhan Buruh Antarabangsa (ILO) telah menjalankan satu kajian mengenai keselamatan sosial. Pada tahun 1962, sebuah jawatankuasa tertinggi telah dibentuk untuk mengkaji hasil kajian tersebut. Kajian oleh A.N. Ambo melalui ILO telah dijadikan asas bagi merangka rang undang-undang Keselamatan Sosial Pekerja yang seterusnya diluluskan oleh Parlimen Malaysia pada bulan April 1969 dikenali sebagai Akta Keselamatan Sosial Pekerja 1969. See more..Jawatan:


1. PEGAWAI EKSEKUTIF GRED 19 (TETAP DAN TIDAK BERPENCEN)


2. PENOLONG JURUPULIH GRED 12 (KONTRAK)


3. PEGAWAI PENGURUSAN GRED 23 (KONTRAK)


4. PENGURUS KES GRED 23 (KONTRAK)


5. PENOLONG PENGURUS KES GRED 19 (KONTRAK)


6. PENYIMPAN AKAUN GRED 12 (TETAP DAN TIDAK BERPENCEN)


7. PEGAWAI KERANI GRED 12 (TETAP DAN TIDAK BERPENCEN)


8. PEMBANTU OPERASI GRED 9 (TETAP DAN TIDAK BERPENCEN)


9. JURURAWAT GRED 23 (KONTRAK)


10. PEMBANTU AM PEJABAT GRED 6 (KONTRAK)


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.Tarikh Tutup Permohonan : 29 March 2017
Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) - 29 March 2017"

Post a Comment