Jawatan Kosong di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) - 5 May 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) - 5 May 2017

Jawatan Kosong 2017 di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Jawatan Kosong 2017 di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) www.banyakjawatan.my


Pengenalan

Universiti Kebangsaan Malaysia merupakan salah sebuah universiti yang terdapat di Malaysia. Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ditubuhkan secara rasmi pada 18 Mei 1970. Kampus sementaranya dibuka di Lembah Pantai, Kuala Lumpur. Kini, kampus utama Universiti Kebangsaan Malaysia terletak di Bandar Baru Bangi, Selangor. Terdapat juga sebuah hospital pengajar, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di Cheras, Kuala Lumpur dan sebuah kampus cawangan, juga di Kuala Lumpur.

Keperluan pendidikan tinggi untuk orang Melayu mula dibangkitkan pada 1903 dalam Mesyuarat Majlis Raja-raja. Pada tahun 1917, Za'ba, seorang cendekiawan membangkitkannya dalam akhbar Lembaga Melayu. Ini diikuti pada tahun 1923, seorang tokoh pendidik A. Kadir Adabi, mengemukakan memorandum gagasan tersebut kepada DYMM Sultan Kelantan. Selepas merdeka, masalah perlanjutan pelajaran bagi pelajar sekolah menengah aliran Melayu dan sekolah agama Islam menyemarakkan lagi idea ini.

Kini UKM telah berkembang pesat dan mempunyai 13 buah fakulti,14 buah institut, 12 buah pusat, dan sebuah sayap swasta UKM Holdings Sdn Berhad. UKM merupakan salah sebuah daripada 4 universiti di Malaysia yang bertaraf universiti penyelidikan.


Jawatan:

1. TAWARAN JAWATAN PEMBANTU PEPERIKSAAN SAMBILAN
Peperiksaan Semester II Sesi Akademik 2016-2017


Cara memohon:

Pemohon hendaklah mengisi borang permohonan seperti borang yang dilampirkan melalui link yang admin sediakan di bawah beserta dengan dokumen berikut:-

• 2 keping gambar (berukuran pasport),

• Salinan kad pengenalan (yang telah disahkan)

• Salinan sijil (yang telah disahkan)

Borang yang telah lengkap hendaklah dihantar kepada Pusat Pengurusan Akademik, Kampus Lingkungan Kedua, Universiti Kebangsaan Malaysia, 43600 UKM, Bangi selewat-lewatnya sebelum atau pada 5 Mei 2017. Permohonan yang tidak lengkap tidak akan dilayan. Keutamaan diberikan kepada anak-anak kakitangan UKM.

Calon-calon yang berjaya dipilih untuk jawatan di atas akan dipanggil menghadiri Sesi temuduga pada tarikh yang akan ditetapkan kemudian iaitu sebelum minggu peperiksaan berjalan. Sekiranya tidak dipanggil atau calon gagal


Tarikh Tutup Permohonan : 05 May 2017

0 Response to "Jawatan Kosong di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) - 5 May 2017"

Post a Comment