Jawatan Kosong di Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) - 9 June 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) - 9 June 2017

Jawatan Kosong 2017 di Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS)

Jawatan Kosong 2017 di Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) www.banyakjawatan.my


Sejarah

Kewujudan Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) yang dahulunya dikenali sebagai Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KIPSAS) adalah merupakan titik tolak pertama ke arah pembangunan dan kemajuan pendidikan tinggi Islam di negeri ini. Sejarahnya bermula pada 27 Ogos 1996 apabila Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Pahang meluluskan idea penubuhannya. Buat permulaannya, KUIPSAS menampung keperluan saluran pengajian tinggi bagi pelajar-pelajar lepasan sekolah menengah agama negeri untuk melanjutkan pelajaran mereka di institusi pengajian tinggi. Pengambilan kumpulan pelajar pertama seramai 67 orang telah dimulakan sebaik sahaja menerima keputusan daripada Kementerian Pendidikan Malaysia.

Kolej yang cukup sinonim dengan KDYMM Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah Al-Musta‟in Billah Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar ini telah dirasmikan oleh Baginda pada 16 November 2000 bersamaan 19 Syaaban 1421H. KDYMM Sultan Pahang menjadi simbol dan lambang kegemilangan kolej ini di negeri Pahang. Baca lagi..


Jawatan:

1. PENSYARAH DM 45 
(Bidang : Dakwah, Quran Sunnah, Bahasa Arab, Syariah, Kewangan, Perniagaan, Pengajian Bahasa dan Multimedia Kreatif)

2. PENSYARAH DM41
(Bidang : Dakwah, Quran Sunnah, Syariah, Perakaunan, Perniagaan, dan Pengajian Bahasa Inggeris)


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 09 June 2017

0 Response to "Jawatan Kosong di Kolej Universiti Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (KUIPSAS) - 9 June 2017"

Post a Comment