Temuduga Terbuka di Lembaga Pelabuhan Bintulu - 15 May 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Temuduga Terbuka di Lembaga Pelabuhan Bintulu - 15 May 2017

Temuduga Terbuka 2017 di Lembaga Pelabuhan Bintulu | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Lembaga Pelabuhan Bintulu

Temuduga Terbuka 2017 di Lembaga Pelabuhan Bintulu


Sejarah

Lembaga Pelabuhan Bintulu ditubuhkan pada 15hb Ogos 1981 di bawah Akta Lembaga Pelabuhan Bintulu 1981 yang merupakan sebuah Badan Berkanun Persekutuan di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia. Tanggungjawab Lembaga Pelabuhan Bintulu meliputi pembangunan, pentadbiran, pemasaran dan pembekalan perkhidmatan pelabuhan yang lengkap dan cekap dengan matlamat untuk menjadikan Pelabuhan Bintulu sebagai pusat pengangkutan dan pengedaran yang terbesar dan paling efisien di rangkaian BIMP-EAGA. Pelabuhan Bintulu memulakan operasinya pada 1hb Januari 1983.

Pelabuhan Bintulu merupakan sebuah pelabuhan antarabangsa yang mempunyai kedudukan yang strategik di Timur Laut Sarawak iaitu di dalam laluan di antara Timur Jauh dengan Eropah. Ia juga merupakan laluan utama ekspot gas asli cecair (LNG) dari Malaysia. Di samping itu, Pelabuhan Bintulu juga menawarkan kemudahan dan peralatan yang moden serta canggih untuk pengendalian kontena, kargo pukal cecair dan kering serta kargo am.

Mulai 1 Januari 1993, operasi perkhidmatan Pelabuhan Bintulu telah diswastakan di bawah Akta Pelabuhan-Pelabuhan (Penswastaan) 1990 sejajar dengan Dasar Penswastaan Kebangsaan. Dengan penswastaan tersebut, Lembaga Pelabuhan Bintulu telah melesenkan sebuah syarikat operasi pelabuhan iaitu Bintulu Port Sdn Bhd (BPSB) untuk menjalankan operasi perkhidmatan pelabuhan dan yang berkaitan dengannya di Pelabuhan Bintulu. Syarikat Bintulu Port Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 23hb Disember 1992 dan seterusnya memulakan operasinya pada 1hb Januari 1993. Baca lagi..


Jawatan:

1. OPERATOR VTMIS - 8 Kekosongan

2. PENYELIA OPERASI KARGO - 1 Kekosongan

3. PEMBANTU TADBIR - 2 Kekosongan

4. PENGAWAL KESELAMATAN PELABUHAN - 16 Kekosongan


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Temuduga Terbuka ini akan diadakan seperti ketetapan berikut:-

Tarikh:
15 May 2017 (Isnin)

Masa:
0830 pagi sehingga 1730 petang

Tempat:
Hotel Grand Dorsett Labuan,
62, Jalan Merdeka,
Financial Park,
87029 Labuan.


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Klik Untuk Muatturun Borang Permohonan

0 Response to "Temuduga Terbuka di Lembaga Pelabuhan Bintulu - 15 May 2017"

Post a Comment