Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) - 29 September 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) - 29 September 2017

Jawatan Kosong 2017 di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM)

Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM)


Sejarah

Sejarah berkembangnya AIM berkait rapat dengan penubuhan Bank Grameen. Sejarah bermulanya Bank Grameen adalah apabila Dr Muhammad Yunus, Pensyarah Ekonomi di Universiti Chittagong Bangladesh menjalankan kajian pada tahun 1976 mengenai golongan miskin yang jarang melibatkan diri dalam dunia perbankan.

Daripada kajiannya mendapati golongan miskin ini tidak berupaya untuk meningkatkan taraf hidup mereka adalah kerana tidak mempunyai modal yang mencukupi. Oleh itu, Prof. Yunus mencadangkan bahawa jika golongan miskin ini diberi suntikan modal pada masa dan situasi yang betul pasti akan dapat membina sebuah pembangunan yang pesat.


Jawatan:

1. PEMANDU DAN PEMBANTU PEJABAT (SEMENANJUNG)

Gaji dan Elaun : RM 1,459.00


Tarikh Tutup Permohonan : 29 September 2017 (Jumaat)

0 Response to "Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) - 29 September 2017"

Post a Comment