Jawatan Kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) - 1 Jun 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) - 1 Jun 2018

Jawatan Kosong 2018 di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN)


Jawatan Kosong 2017 di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) www.banyakjawatan.my

Pengenalan

Sejarah Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) adalah rentetan penubuhan Balai Seni Lukis Negara (BSLN) bermula bilamana idea penubuhannya mula dikemukakan sejak tahun 1954 hingga 1956 oleh Majlis Kesenian Persekutuan (Malaya Arts Council) yang ditunjangi oleh Mubin Sheppard (kini Tan Sri) dan Frank Sullivan. Sebagaimana Laporan Tahunan BSLN 1974 – 1975 dan Laporan Tahunan Muzium Seni Negara 1979, Lembaga Amanah BSLN dibentuk pada 3 Jun 1958. Pada 27 Ogos 1958, sebuah bangunan dua tingkat yang terletak di No. 109, Jalan Ampang, Kuala Lumpur – bersebelahan bangunan parlimen pertama Malaysia (waktu itu dikenali sebagai Persekutuan Tanah Melayu)– telah diperuntukkan oleh kerajaan bagi menempatkan dengan rasminya institusi Balai Seni Lukis Negara (BSLN). Ordinan untuk menubuhkan Lembaga Amanah BSLN dimaktubkan oleh DYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong pada tahun 1959 melalui Akta 516: Akta Balai Seni Lukis Negara 1959. Baca lagi..Jawatan:

1. JURUFOTOGRAFI GRED B29


Syarat lantikan:

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

(b) (i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. Atau;

(ii) Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf  dengannya oleh kerajaan. Atau;

(iii) Diploma dalam bidang Fotografi yang diiktiraf oleh kerajaan daripada      institusi pengajian tinggi tampatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf       dengannya.


Cara memohon:

Pemohon hendaklah menghantar resume serta surat permohonan melalui email ke maziana@artgallery.gov.my sebelum atau pada 01 Jun 2018 (Jumaat).


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.

0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) - 1 Jun 2018"

Post a Comment