Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) - 11 Julai 2018 - KERJA KOSONG 2020 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2020

Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) - 11 Julai 2018

Jawatan Kosong 2018 di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM)

Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM)


Sejarah

Sejarah berkembangnya AIM berkait rapat dengan penubuhan Bank Grameen. Sejarah bermulanya Bank Grameen adalah apabila Dr Muhammad Yunus, Pensyarah Ekonomi di Universiti Chittagong Bangladesh menjalankan kajian pada tahun 1976 mengenai golongan miskin yang jarang melibatkan diri dalam dunia perbankan.

Daripada kajiannya mendapati golongan miskin ini tidak berupaya untuk meningkatkan taraf hidup mereka adalah kerana tidak mempunyai modal yang mencukupi. Oleh itu, Prof. Yunus mencadangkan bahawa jika golongan miskin ini diberi suntikan modal pada masa dan situasi yang betul pasti akan dapat membina sebuah pembangunan yang pesat.Jawatan:

1. PENGURUS BESAR UNDANG-UNDANG

2. PENGURUS BESAR TEKNOLOGI MAKLUMAT


Cara memohon:

Calon yang berminat hendaklah menghantar permohonan ke alamat di bawah bersama-sama dengan Surat Permohonan atau Resume, Salinan Sijil Akademik, Salinan Lesen Memandu, Salinan Kad Pengenalan, Salinan Sijil Kelahiran Dan Sekeping Gambar Berukuran Pasport (tidak dikembalikan). Permohonan hendaklah sampai sebelum atau 11 Julai 2018. Sila tuliskan nama jawatan pada penjuru kanan sampul surat.

PENGURUS BESAR SUMBER MANUSIA
Ibu Pejabat, Amanah Ikhtiar Malaysia
Menara Amanah Ikhtiar
No. 3, Jalan Cempaka SD12/1A
Bandar Sri Damansara PJU9
52200 Kuala Lumpur

Tel: 03-6274 8810     Faks: 03-6274 8863

(Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga)


*Sila baca syarat kelayakan sebelum memohon melalui link yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 11 Julai 2018

0 Response to "Jawatan Kosong di Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) - 11 Julai 2018"

Post a comment