Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Sarawak - 18 June 2017

Post a Comment
Jawatan Kosong 2017 di Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Sarawak | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Sarawak

Jawatan Kosong 2017 di Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Sarawak www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri Sarawak telah dinaikkan taraf dari Bahagian Kebajikan di Kementerian Pembangunan Sosial Sarawak pada bulan Mac, 1993. Fungsi Jabatan telah berkembang maju dan ditempatkan sebagai agensi penting di bawah Kementerian Pembangunan Sosial dan Urbanisasi Sarawak.

Pada permulannya Bahagian Kebajikan di wujudkan untuk menangani hal kebajikan dengan mengambil alih tugas Sarawak Welfare Council dalam memberi Bantuan Am dan membantu mangsa bencana, selain mengembangkan lagi aktiviti kebajikan dengan mengadakan khidmat sokongan yang diperlukan mengikut perubahan semasa.


Jawatan:

1. PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41 - 1 kekosongan

2. PENOLONG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S29 - 3 kekosongan

3. PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT S19 - 5 kekosongan


Permohonan adalah melalui laman web rasmi Kerajaan Sarawak http://erecruitment.sarawak.gov.my. Link untuk syarat kelayakan dan cara memohon disediakan di bawah.


Untuk makluman lanjut, sila hubungi pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak


Tarikh Tutup Permohonan : 18 June 2017

Post a Comment