Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) - 6 Ogos 2018

Post a Comment
Jawatan Kosong 2018 di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ)

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ)

Latar Belakang

Pada awal tahun 50-an, Kuala Lumpur telah mengalami kesesakan akibat pertambahan  penduduk yang terlalu pesat dan banyak setinggan wujud di kawasan  pinggir Kuala Lumpur. Bagi mengatasi masalah ini, Kerajaan Negeri Selangor telah mengenalpasti "Effingham Estate" iaitu tanah kebun getah seluas 1,200 ekar di Jalan Klang Lama bagi mewujudkan sebuah penemapatan baru yang dikenali Petaling Jaya.

Pihak yang diberi kepercayaan untuk mengurus tadbir penempatan baru ini diserahkan kepada Pegawai Daerah Kuala Lumpur dan Lembaga Petaling Jaya sebelum diambil alih oleh sebuah badan berkanun iaitu Petaling Jaya Authority pada penghujung tahun 1954.

Petaling Jaya melakar sejarah baru pada 1 Januari 1964 apabila Negeri Selangor mewartakan sebuah Lembaga Bandaran yang memiliki autonomi kewangan untuk mentadbir bandar ini.

Pada 1 Januari 1977, Lembaga Bandaran Petaling Jaya telah dinaikkan tarafnya kepada Majlis Perbandaran Petaling Jaya (MPPJ) berikutan penggubalan Akta Kerajaan Tempatan 1976 oleh kerajaan. Pada 20 Jun 2006, Majlis Perbandaran Petaling Jaya telah dinaik taraf sebagai Majlis Bandaraya Petaling Jaya.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Selangor
Jawatan:

1. PEMBANTU OPERASI – GRED N11 - 1 Kekosongan 

2.  PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) – GRED N19 - 2 Kekosongan 

3. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) – GRED N19 - 3 Kekosongan 

4. PENGHANTAR NOTIS – GRED N11 - 1 Kekosongan 

5. PENOLONG PEGAWAI TADBIR – GRED N29 - 1 Kekosongan 

6. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG – GRED L29 - 1 Kekosongan 

7. PEMANDU KENDERAAN – GRED H11 - 3 Kekosongan 

8. PEMBANTU MUZIUM – GRED S1 - 1 Kekosongan 


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Post a Comment