Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 31 Mei 2019 - KERJA KOSONG 2020 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2020

Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 31 Mei 2019

Jawatan Kosong 2019 di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Malaysian National News Agency (BERNAMA)

Jawatan Kosong 2019 di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA)

Pengenalan

Pertubuhan Berita Nasional Malaysia atau ringkasnya BERNAMA, ialah sebuah badan berkanun, ditubuhkan di bawah Akta Parlimen 1967 dan mula beroperasi pada 26 Mei 1968. Agensi berita nasional ini berada di bawah jurisdiksi Kementerian Penerangan Malaysia dan pengerusi BERNAMA sekarang ialahDatuk Abdul Rahman Sulaiman.

BERNAMA memberi perkhidmatan berita am dan ekonomi dan perkhidmatan layar maklumat kewangan tepat masa (real time) kepada pelanggan-pelanggannya di Malaysia dan Singapura.

Peranan BERNAMA sebagai sumber berita nasional yang terkini dan boleh dipercayai amat dikenali di kalangan media tempatan dan asing, agensi-agensi kerajaan, swasta, universiti dan individu di negara ini terutama yang berkaitan dengan kewangan dan berita am. Kebanyakan akhbar dan media elektronik di Malaysia dan agensi-agensi berita asing ialah pelanggan-pelanggan BERNAMA.


Position:

1. Pengawal Keselamatan Gred KP11

2. Digital Marketing Data Analyst


Tarikh tutup permohonan : 31 Mei 2019 (Jumaat)

0 Response to "Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 31 Mei 2019"

Post a comment