Jawatan Kosong di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) - 31 Dis 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) - 31 Dis 2019

Jawatan Kosong 2019 di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ)

Jawatan Kosong 2018 di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ)

Latar Belakang

Pada awal tahun 50-an, Kuala Lumpur telah mengalami kesesakan akibat pertambahan  penduduk yang terlalu pesat dan banyak setinggan wujud di kawasan  pinggir Kuala Lumpur. Bagi mengatasi masalah ini, Kerajaan Negeri Selangor telah mengenalpasti "Effingham Estate" iaitu tanah kebun getah seluas 1,200 ekar di Jalan Klang Lama bagi mewujudkan sebuah penemapatan baru yang dikenali Petaling Jaya.

Pihak yang diberi kepercayaan untuk mengurus tadbir penempatan baru ini diserahkan kepada Pegawai Daerah Kuala Lumpur dan Lembaga Petaling Jaya sebelum diambil alih oleh sebuah badan berkanun iaitu Petaling Jaya Authority pada penghujung tahun 1954.

Petaling Jaya melakar sejarah baru pada 1 Januari 1964 apabila Negeri Selangor mewartakan sebuah Lembaga Bandaran yang memiliki autonomi kewangan untuk mentadbir bandar ini.

Pada 1 Januari 1977, Lembaga Bandaran Petaling Jaya telah dinaikkan tarafnya kepada Majlis Perbandaran Petaling Jaya (MPPJ) berikutan penggubalan Akta Kerajaan Tempatan 1976 oleh kerajaan. Pada 20 Jun 2006, Majlis Perbandaran Petaling Jaya telah dinaik taraf sebagai Majlis Bandaraya Petaling Jaya.
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Group Whatapps - Kerja di Selangor
Jawatan:

1. Ahli Muzik (Penyelaras Muzik) – Gred B31

2. Juruteknik Komputer – Gred FT19

3. Pereka Grafik – Gred B29


Peringatan Penting Kepada Pemohon:

Kepada pemohon sedia ada yang sudah mendaftar sebelum ini, jika anda terlupa kata laluan atau belum mengaktifkan akaun, sila klik pada link Reset Kata Laluan.

Sila pastikan email yang digunakan adalah sama dengan email yang didaftarkan semasa pendaftaran.

Sila berhubung dengan Unit Teknologi Maklumat jika akaun anda dikunci di talian 03-79563544.

Sila pastikan semua maklumat anda adalah betul sebelum anda membuat permohonan jawatan kosong, sebarang perubahan/pembetulan maklumat selepas permohonan dihantar tidak akan diterima.

Status penerimaan bayaran anda boleh disemak sendiri dengan login ke dalam Sistem Perjawatan Online MBPJ. Permohonan jawatan kosong tanpa pengesahan penerimaan Pengesahan Bayaran dan tanpa caj RM2 ditolak dari akaun bank anda adalah dianggap tidak diterima oleh MBPJ.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) - 31 Dis 2019"

Post a Comment