Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Pahang (UMP) - 17 Julai 2020 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Pahang (UMP) - 17 Julai 2020

Jawatan Kosong 2020 di Universiti Malaysia Pahang (UMP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Malaysia Pahang (UMP)

Jawatan Kosong 2019 di Universiti Malaysia Pahang (UMP)

Latar Belakang

Universiti Malaysia Pahang (UMP) bermula dengan Universiti Teknologi Malaysia Kampus Cawangan Pahang (UTM-KCP) yang beroperasi di sebuah kampus yang terletak di Bandar Indera Mahkota, Kuantan sejak tahun 1999. Penubuhan Universiti ini adalah hasil daripada cetusan idea Dato' Sri Mohd. Najib bin Tun Abdul Razak yang mana ketika itu beliau memegang jawatan sebagai Menteri Pendidikan Malaysia.

Bagi menampung jumlah pelajar yang semakin meningkat, KUKTEM telah berpindah ke kampus sementara yang lebih besar dan kondusif di Bandar MEC, Gambang pada 24 April 2003. Kampus yang terletak kira-kira 30 kilometer dari pusat Bandar Kuantan ini mempunyai keluasan 65,000 m² dan terletak di lokasi strategik yang berhampiran dengan Lebuh Raya Pantai Timur, zon perindustrian kimia, petrokimia, pembuatan, automotif dan juga bioteknologi bagi Pahang.

Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Group Whatapps - Kerja di Pahang
Jawatan:

1. PEREKA GRED B19/B21/22

2. PENOLONG PEGAWAI SAINS GRED C29/C32


Syarat Kelayakan Pereka Gred B19/B21/22

Calon bagi lantikan hendaklah mempunyai bakat, kebolehan dan daya kreativiti serta memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) warganegara Malaysia;

(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan


Syarat Kelayakan Bahasa Melayu:

(c) (i) mempunyai pengalaman yang telah terbukti dan diakui mutunya dalam bidang perfileman dan/atau penerbitan rancangan radio atau televisyen termasuk pementasan, teater, drama, hiburan, ehwal semasa dan lain-lain serta berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Melayu dengan memuaskan. (Gaji permulaan ialah pada Gred B19: RM1,360.00); atau

(ii) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred B19: RM1,360.00); atau

(iii) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred B19: RM1,418.12); atau

(iv) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred B19: RM1,476.24).


Syarat Tambahan:

1. Mahir dalam kerja-kerja rakaman di dalam dan di luar studio seperti mengambil gambar, merakam video, scenario, posture dan sebagainya untuk pakar bidang atau integrasi kandungan.

2. Mahir dalam mengendalikan perisian grafik & multimedia seperti Adobe Illustrator, Photoshop, Premier dan lain-lain perisian yang berkaitan.

3. Komited dengan tugasan

4. Berdisiplin

5. Dapat berkerja dibawah pengawasan yang minimum


Kelayakan Lantikan Bagi Jawatan Penolong Pegawai Sains Gred C29/C32

1. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) warganegara Malaysia;

(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

(c) (i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dengan mendapat prinsipal dalam subjek Matematik atau Sains pada peringkat peperiksaan tersebut. (Gaji permulaan ialah pada Gred C29: RM1,505.00); atau

(ii) diploma dalam bidang sains atau teknologi makmal yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred C29: RM1,782.91); atau

(iii) diploma dalam bidang kimia industri atau mikrobiologi yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred C29: RM1,858.12).


Syarat Kelayakan Bahasa Melayu:

2. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurangkurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Syarat Tambahan:

1) Mempunyai kemahiran asas dalam pengurusan makmal dan prosedur berkaitan makmal serta pengendalian peralatan makmal dan operasi instrumentasi.

2) Mempunyai kemahiran teknikal dalam pengendalian peralatan makmal terutamanya Fourier Transform Infrared (FTIR), UV-Vis Spectrophotometer, High Performance Liquid Chromatography (HPLC) akan diberi keutamaan

3) Mempunyai kemahiran komunikasi dan penguasaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris yang baik.

4) Berdisiplin tinggi dan sentiasa menepati masa

5) Tingkahlaku positif dan mempunyai sahsiah yang baik.


Cara Memohon:
Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian dengan mengisi maklumat pemohon di laman web UMP, E-recruitment UMP (link admin sediakan di bawah)


Catatan Am:

(a) Hanya permohonan yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga melalui
e-mel yang telah berdaftar dengan UMP.

(b) Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan daripada tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

(c) Pemohon yang pernah membuat permohonan pada iklan-iklan yang lalu dinasihatkan mengemukakan semula permohonan jika masih berminat dan layak.


Tarikh Tutup Permohonan : 17 Julai 2020 (Jumaat)


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Klik Iklan Lengkap Jawatan & Mohon Secara Online

0 Response to "Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Pahang (UMP) - 17 Julai 2020"

Post a Comment