Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Penang Development Corporation - 28 Januari 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Penang Development Corporation | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Penang Development Corporation

Jawatan Kosong 2022 di Penang Development Corporation

Latar Belakang

Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) yang telah ditubuhkan pada 17 November 1969 merupakan agensi pembangunan unggul Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Sejak penubuhannya, PDC telah dipertanggungjawapkan untuk menerajui pertumbuhan sosio-ekonomi, mewujudkan peluang pekerjaan dan meningkatkan kualiti hidup warga Pulau Pinang.

Aktiviti utama PDC termasuklah menjadi tenaga pemikir kerajaan Negeri, pembangunan taman perindustrian, pembangunan perbandaran, pembangunan semula bandar, perumahan mampu-milik dan pelaburan.

Sejak penubuhannya, PDC terus berkembang dan usahanya untuk pembangunan industri dan perumahan telah meletakkan Pulau Pinang sebagai peneraju perindustrian, pelancongan dan hab perkhidmatan di rantau ini.

Visi PDC ‘Untuk menjadi agensi Kerajaan Negeri utama yang berusaha ke arah menjadikan Pulau Pinang sebuah negeri yang lebih kondusif melalui pembangunan sosio-ekonomi yang lestari’ merupakan panduan bagi semua perancangan untuk negeri Pulau Pinang dan warganya.

Strategi PDC termasuklah merancang dan membangunkan kawasan perindustrian lengkap dengan kemudahan, infrastruktur yang baik, meningkatkan bank tanah PDC di kawasan strategik bagi pembangunan industri dan pembangunan bercampur, menyediakan kediaman mampu milik untuk semua lapisan masyarakat, pembangunan semula bandar George Town melalui pembangunan semula KOMTAR dan pembangunan ‘greater’ KOMTAR dan memacu perancangan dan pembangunan bandar ketiga PDC iaitu Batu Kawan.

PDC akan terus memainkan peranan penting sebagai pemangkin pertumbuhan di Pulau Pinang, bekerja seiring dengan sektor awam dan swasta sebagai rakan pembangunan dan selaras dengan wawasan negeri untuk mencapai status bandar antarabangsa.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like Page Khas - Kerja Kosong Negeri Pulau Pinang
Jawatan:

1. PEMBANTU OPERASI (GRED N11) - KONTRAK

2. PEMBANTU AWAM (PEREMPUAN) (GRED H11) - KONTRAK


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 28 January 2022


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap & Cara Mohon
Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Penang

Post a Comment