Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak - 14 Mac 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak

Jawatan Kosong 2022 di Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak

Latar Belakang

Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak telah ditubuhkan pada 1 Februari 1994 mengikut Seksyen 3 ( 1) Ordinan Sumber Asli dan Alam Sekitar, 1993 (Bab 84 - Undang-Undang Sarawak).

NREB ditugaskan dengan tanggungjawab untuk melindungi dan menguruskan alam sekitar dan pemuliharaan sumber asli berdasarkan prinsip-prinsip pembangunan mampan.

Penubuhan Lembaga Sumber Asli Dan Alam Sekitar (NREB) Sarawak

Berikutan sidang kemuncak dunia mengenai pembangunan mampan atau "World Summit on Sustainable Development (WSSD)" yang diadakan di Rio de Janeiro, Brazil pada tahun 1992, Kerajaan Negeri Sarawak telah mengubal undang-undang "Natural Resources and Environment (Amendment) Ordinance, 1993 (Cap. 84 - Laws of Sarawak)". Bersesuaian dengan Perkara 3 (1) undang-undang tersebut, maka Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar Sarawak (dahulunya Lembaga Sumber Asli dan Persekitaran Sarawak) telah ditubuhkan pada 1 Februari 1994, yang bertanggungjawab untuk melindungi dan menguruskan alam sekitar serta sumber asli di negeri Sarawak.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Sarawak
Jawatan:

1. PEGAWAI PENERANGAN S41

2. PEGAWAI KAWALAN ALAM SEKITAR C41

3. PENOLONG PEGAWAI KAWALAN ALAM SEKITAR C29

4. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

5. PEMBANTU PENGUAT KUASA KP19


Cara Memohon

Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri adalah diwajibkan untuk mengemukakan permohonan secara online melalui eRecruitment.

Untuk makluman lanjut mengenai kekosongan jawatan, pemohon-pemohon boleh menghubungi 082-319 510 (Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar (NREB), Sarawak)

Tarikh tutup permohonan adalah pada 


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 14 Mac 2022 (Isnin)


Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Sarawak

Post a Comment