Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN) - 15 Jun 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN)

Jawatan Kosong 2022 di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN)

Latar Belakang

Lembaga Tembakau Negara (LTN) ditubuhkan pada 8 Oktober 1973 sebagai sebuah Badan Berkanun Persekutuan mengikut Akta Lembaga Tembakau Negara (Perbadanan) 1973 [Akta 111]. Akta 111 bertujuan menubuhkan Lembaga Tembakau Negara untuk memperbaiki dan menjalankan dengan sepatutnya industri pengeluaran tembakau, dan bagi membuat peruntukan berkenaan dengan Lembaga dan industri itu.

Berikutan kesan persaingan perdagangan terhadap industri tembakau ekoran pelaksanaan Kawasan Perdagangan Bebas ASEAN (AFTA) pada 2010 dan polisi Kerajaan yang menggalakkan pengurangan penggunaan tembakau serta pematuhan Rangka Kerja Kawalan Tembakau (FCTC) Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), Kerajaan telah mengenal pasti satu sumber pertumbuhan baru untuk dibangunkan yang berpotensi menjana pendapatan kepada penanam iaitu tanaman kenaf.
Like Group KhasBanyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. PEGAWAI EHWAL EKONOMI GRED E41

2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

3. PEMBANTU EHWAL EKONOMI GRED E19

4. PEMBANTU TADBIR (P/O) GRED N19

5. PEMANDU KENDERAAN GRED H11


Cara membuat permohonan:

1. Permohonan hendaklah dibuat secara online yang boleh dilayari di pautan berikut: jobsonline.lktn.gov.my @ melalui link yang admin sediakan di bawah yang akan dibuka pada 26 Mei 2022 (Khamis).

2. Pemohon tidak perlu menghantar sebarang surat-menyurat dan salinan sijil-sijil sehingga dihubungi oleh pihak urusetia.

3. Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas satu (1) tahun dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonannya tidak berjaya.

4. Kekosongan jawatan adalah di seluruh Malaysia.

5. Tarikh tutup iklan jawatan ialah pada 15 Jun 2022 (Rabu).

6. Sebarang masalah semasa menggunakan sistem ini, sila klik pada LINK INI, untuk membuat aduan.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 15 Jun 2022 (Rabu)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap & Mohon Secara Online


Post a Comment