Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG) - 30 Disember 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di  Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG)


Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN GRED U32/36

2. PENOLONG JURUTERA GRED JA29

3. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19

4. PEMANDU KENDERAAN GRED H11

5. PEMBANTU AWAM GRED H11


Cara memohon:

i. Permohonan jawatan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U32/36 adalah melalui Borang Permohonan Jawatan Kosong, Majlis Daerah Batu Gajah dan boleh didapati di Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Daerah Batu Gajah, Jalan Haji Abdul Wahab, 31000 Batu Gajah, Perak 

ii. Maklumat lengkap, borang permohonan beserta syarat kelayakan boleh didapati di portal rasmi Perak Digital @ digital.perak.my/perjawatan/ atau melalui link yang admin sediakan di bawah.


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Disember 2022 (Jumaat)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Klik Untuk Mohon Secara Online


Jawatan Kosong 2021 di Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG)

Latar Belakang

Majlis Daerah Kinta Barat (MDKB) ditubuhkan pada 01 September 1979 di bawah Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171). Pada 26 Mac 2009, MDKB ditukar nama kepada Majlis Daerah Batu Gajah (MDBG).  Keluasan kawasan pentadbiran MDBG sehingga Disember 2017 berjumlah lebih kurang 67,470 hektar  dengan jumlah penduduk kira-kira seramai 133,422 orang. Pusat Pentadbiran MDBG terletak di Bandar Batu Gajah dan mempunyai 3 buah pejabat cawangan iaitu Pekan Pusing, Pekan Tronoh dan Pekan Tg. Tualang. Ia bertujuan untuk memudahkan urusan pentadbiran disamping melaksanakan kawalan yang lebih komited ke atas segala aspek pembersihan dan pembangunan bandar.

Sebagai sebuah organisasi yang diletakkan di bawah bidangkuasa Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), MDBG juga bertanggungjawab di dalam Perancangan dan Pembangunan kawasan pentadbirannya bagi mewujudkan dan melahirkan satu corak kehidupan masyarakat yang sejahtera, berbudaya, dan berilmu demi menuju ke arah alaf  akan datang. Kawasan pentadbiran Majlis Daerah Batu Gajah meliputi lima mukim iaitu Sg. Terap, Belanja, Tg.Tualang, dan sebahagian Sg.Raia dan Hulu Kinta. Kawasan pentadbiran utama ialah di Batu Gajah dimana terletaknya pejabat MDBG di Jalan Hj Abd Wahab, manakala bandar lain pula ialah Tg.Tualang, Pusing, Tronoh, Papan, Sg. Durian, Siputeh dan Sg.Raia.

Post a Comment