Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser (PKBF) - 20 Disember 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2022 di Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser (PKBF) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser (PKBF)


Jawatan:

1. PEMBANTU TADBIR N19 - 1 Kekosongan

2. PEMBANTU OPERASI N11 - 2 Kekosongan


Cara Memohon:

1. Pemohon hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan yang boleh diperolehi dari Ibu Pejabat:

Tourism Pahang
(Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser)
No 33 & 33A, ICT Hub, Indian Town, Jalan Putra Square 4,
25200 Kuantan, Pahang, Malaysia.
Atau

Pejabat Pengurusan Hartanah di Bukit Fraser dengan harga RM2.00 sekeping.

2. Permohonan melalui pos hendaklah disertakan dengan sampul surat berukuran 10cm x 23cm (4in x 9in) beralamat sendiri dan bersetem RM0.60.

3. Borang permohonan hendaklah diisi dengan selengkapnya dan disertakan SALINAN SIJIL YANG DISAHKAN DAN GAMBAR BERUKURAN PASPORT (TERBARU) dan POS ke alamat berikut:

Pengurus Besar
Tourism Pahang
(Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser)
No 33 & 33A, ICT Hub, Indian Town, Jalan Putra Square 4,
25200 Kuantan, Pahang, Malaysia.
 
(Sila catatkan nama jawatan yang dipohon di sudut atas sebelah kanan sampul surat)
 
4. Borang permohonan boleh juga dibeli secara ONLINE dengan membuat pembayaran sebanyak RM2.00 ke akaun MAYBANK PKBF No. 506016201324 dan bukti pembayaran hendaklah di emel ke webtourism16@gmail.com. Pihak kami akan menghantar borang permohonan (dalam waktu & hari berkerja sahaja) ke emel tuan/puan.

5. Tarikh tutup permohonan adalah pada 20 Disember 2022. Permohonan yang lewat dan tidak lengkap TIDAK AKAN DIPERTIMBANGKAN. Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap GAGAL.

Sebarang pertanyaan sila hubungi kami di talian 09-5681623. 


*Sila rujuk syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 20 Disember 2022 (Selasa)
Jawatan Kosong 2022 di Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser (PKBF)

Latar Belakang

Bukit Fraser terletak di negeri Pahang, di atas Banjaran Titiwangsa, Malaysia. Ia merupakan kawasan pelancongan pergunungan yang menarik kerana suhunya sejuk 17~24 Celcius. Puncak tertinggi Bukit Fraser ialah 1,310 meter dari aras laut. Kira-kira 104 kilometer dari bandar raya Kuala Lumpur. Bukit Fraser ini terletak di dalam Mukim Tras di Daerah Raub Pahang.

Bukit Fraser mendapat nama dari seorang pengembara British pada zaman kolonial iaitu Louis James Fraser. Terdapat pelbagai cerita menarik tentang beliau tetapi tidak begitu jelas termasuk beliau sebagai pengeluar dadah opium dan perjudian di antara para pelombong di Pahang.

Banyak bangunan dan banglo dibina mengikut cita rasa kolonial British. Dinding rumah dari batu konkrit besar yang disusun dan disimen. Warna dinding berwarna putih dengan diselang-seli warna hitam pada tiang jenang. Pagar rumah dibuat daripada pokok-pokok bunga . Lebar jalan raya agak terhad iaitu hanya dua lorong dan sukar untuk berselisih kereta. Tidak ada bas naik ke Bukit Fraser kerana jalan rayanya sempit, banyak selekoh berbahaya dan curam. Di sepanjang jalan , banyak tanah runtuh yang ditutup dengan kain plastik berbelang atau sedang diperbaiki.Kini bas boleh sampai ke puncak kerana jalan naik dan turun berasingan.Tiada lagi jadual untuk naik dan turun seperti dahulu.Menariknya tandas awam beroperasi 24 jam dan bersih.

Post a Comment