Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Sabah (UMS) - 31 December 2016 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Sabah (UMS) - 31 December 2016

Jawatan Kosong Terkini 2016 di Universiti Malaysia Sabah (UMS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan di Universiti Malaysia Sabah (UMS)

Jawatan Kosong Terkini 2016 di Universiti Malaysia Sabah (UMS)


Sejarah Penubuhan UMS

Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah ditubuhkan pada 24 November 1994 dan kini telah menjangkau usia hampir 19 tahun. Dalam usia ini, terdapat pelbagai perubahan yang telah dikecapi, sama ada dari segi bilangan pelajar, pensyarah dan kakitangan, termasuk juga kelengkapan kemudahan bangunan dan tadbir urus, bilangan kursus serta program pengajian yang ditawarkan dan sebagainya. Satu perkara penting daripada perubahan ini dan motif utama wujudnya sesuatu universiti ialah pertambahan bilangan graduan yang mampu dikeluarkan oleh sesebuah universiti berkenaan.

Dari tahun ke tahun jumlah graduan yang berjaya dikeluarkan oleh UMS semakin bertambah, yang kini telah pun mencecah angka 40,000 graduan yang lebih dikenali sebagai ALUMNI. Atas dasar itulah penubuhan Pusat Alumni UMS antara lain adalah bertujuan untuk mengumpul kembali Alumni UMS sebanyak mungkin yang secara automatiknya semua pelajar dan/atau graduan adalah sebagai ahli dalam kolompok ALUMNI UMS tersebut.


Jawatan:


1. PEGAWAI PERUBATAN UD43


2. PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN U29


3. PEMBANTU KEMAHIRAN H19Tarikh Tutup Permohonan : 31 December 2016

0 Response to "Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Sabah (UMS) - 31 December 2016"

Post a Comment