Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) - 14 February 2017

Post a Comment
Jawatan Kosong Terkini 2017 di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR)

Jawatan Kosong


Latar Belakang

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) merupakan sebuah Lembaga Kemajuan Wilayah yang ditubuhkan pada 2 Mac 1978 di bawah Akta Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan 1978 (Akta 203). Pelancaran perasmian penubuhannya disempurnakan oleh Allahyarham Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia Ketiga pada 5 Mac 1978 bertempat di Kampung Batu Gajah, Tanah Merah, Kelantan. Penubuhan KESEDAR bertujuan mengimbangi komposisi penduduk di antara Kelantan Selatan dengan Kelantan Utara, membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat.

Kawasan Kelantan Selatan merupakan kawasan yang berbukit-bukau dimana hampir 50% daripadanya mempunyai kecerunan lebih daripada 25° dan hanya 10% sahaja yang mempunyai kecerunan kurang daripada 15°. Walaupun mempunyai kawasan yang luas namun hanya 20% sahaja yang berpotensi untuk pembangunan sektor pertanian.

Kepentingan pembangunan di Wilayah Kelantan Selatan telah mendorong persekutuan menubuhkan KESEDAR supaya pembangunan dapat diseimbangkan antara wilayah di negara ini. KESEDAR merupakan Lembaga Kemajuan Wilayah yang keempat ditubuhkan selepas Lembaga Kemajuan Pahang Tenggara (DARA-1971), Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA-1972) dan Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (KETENGAH-1973).Jawatan:


1. PENGURUS MINI RTC BUKIT JERING, KUALA BALAH KELANTAN


2. PENGURUS MINI RTC JERINGAU, BACHOK KELANTANCara Memohon:

Pemohon perlu mengemukakan resume dan salinan sijil-sijil akademik serta iktisas kepada:-

PENGURUS BAHAGIAN PEMBANGUNAN MASYARAKAT
LEMBAGA KEMAJUAN KELANTAN SELATAN (KESEDAR)
18300, GUA MUSANG, KELANTAN
Tarikh Tutup Permohonan : 14 February 2017
Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Post a Comment