Jawatan Kosong di Jabatan Mufti Melaka - 28 February 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Jabatan Mufti Melaka - 28 February 2017

Jawatan Kosong 2017 di Jabatan Mufti Melaka | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Mufti Melaka

Jawatan Kosong 2017 di Jabatan Mufti Melaka


Latar Belakang

Organisasi / Institusi mufti mula wujud sebelum Tanah Melayu merdeka.

Pada tahun 1957 (selepas merdeka), Negeri Melaka telah pun mewujudkan satu enakmen yang dinamakan Enakmen Pentadbiran Hukum Syarak Negeri Melaka 1959 (dipinda pada tahun 1991 dan 2002). Jawatan Mufti dan fungsinya diwujudkan secara rasmi di bawah enakmen ini.

Di peringkat awal, Jabatan Mufti Melaka merupakan salah satu bahagian di Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM). Ia dikenali sebagai Bahagian Fatwa. Bagaimanapun, pada tahun 1996, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah mengeluarkan surat pekeliling mengenai pengasingan Bahagian Fatwa daripada Jabatan Agama Islam setiap negeri di Malaysia. Semenjak itu, bermulalah wujudnya sebuah institusi fatwa di Negeri Melaka yang dikenali sebagai Pejabat Mufti Negeri Melaka yang diletakkan di bawah Jabatan Ketua Menteri MelakaJawatan:


1. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM GRED S19


Cara memohon:

Calon-calon yang berminat dan memenuhi syarat-syarat seperti link di bawah diminta menghantar permohonan melalui resume

Permohonan perlulah disertakan dengan salinan sijil-sijil kelayakan atau dokumen berkaitan yang diakui sah dan dihantar ke alamat berikut:

Mufti Kerajaan Negeri Melaka
Jabatan Mufti Negeri Melaka
Aras 2, Imarah A, Pusat Islam Melaka
75150 Jalan Bukit Palah, Melaka.Tarikh Tutup Permohonan : 28 Februari 2017


0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Mufti Melaka - 28 February 2017"

Post a Comment