Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) - 18 April 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) - 18 April 2017

Jawatan Kosong 2017 di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)

Jawatan Kosong 2017 di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Universiti Malaysia Sarawak merupakan salah sebuah universiti baharu yang terdapat di Malaysia. Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) merupakan universiti kelapan yang ditubuhkan di Malaysia dan merupakan yang pertama dicetuskan di bawah Wawasan 2020. Ia ditubuhkan secara rasminya pada 24 Disember 1992. Pada 1994, UNIMAS telah berpindah ke kampus sementaranya di Kota Samarahan, Sarawak.

Kini, UNIMAS mempunyai 8 fakulti, 3 institut dan 7 pusat. UNIMAS telah melaksanakan Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumat (ISMS) yang menepati standard ISO/IEC 27001:2005 dan MS ISO/IEC 27001:2007. Skop pensijilan meliputi Sistem Pengurusan Keselamatan Maklumat bagi Pengurusan Pusat Data UNIMAS yang merangkumi perkakasan, perisian sistem, pangkalan data dan sistem operasi untuk aplikasi kritikal universiti.


Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI SENIBINA, GRED JA29

Pemohon perlu mempunyai Sijil dalam bidang Seni Bina yang diiktiraf oleh kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
ATAU
Diploma dalam bidang Seni Bina yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
DAN
Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.


2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT

Pemohon perlu mempunyai Sijil dalam bidang Teknologi Maklumat atau Prosesan Data yang diiktiraf olehKerajaan daripada politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.
ATAU
Sijil dalam bidang Kejuruteraan Komputer yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan ataukelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.
ATAU
Diploma dalam bidang Sains Komputer atau Teknologi Maklumat yang diiktiraf oleh Kerajaan daripadainstitusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
ATAU
Diploma dalam bidang Kejuruteraan Komputer yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggitempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
DAN
Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.


Prosedur Permohonan:

Pemohon hendaklah memohon melalui borang permohonan jawatan secara atas talian (eRecruitUNIMAS) yang dapat dicapai melalui URL berikut http://ehcm.unimas.my/eRecruitUNIMAS (link disediakan di bawah)


Tarikh Tutup Permohonan : 18 April 2017

0 Response to "Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) - 18 April 2017"

Post a Comment