Jawatan Kosong di Lembaga Air Perak (LAP) - 30 June 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Lembaga Air Perak (LAP) - 30 June 2017

Jawatan Kosong 2017 di Lembaga Air Perak (LAP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Air Perak (LAP)

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Lembaga Air Perak (LAP)


Latar Belakang

Lembaga Air Perak (LAP) suatu perbadanan yang ditubuhkan di bawah Enakmen Lembaga Air Perak 1988 bagi maksud menyediakan perkhidmatan bekalan air di negeri Perak. LAP telah ditubuhkan pada 1 Januari 1990. Sebelum penubuhan LAP, perkhidmatan bekalan air di Perak pada mulanya dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya Perak dan kemudiannya oleh Jabatan Bekalan Air Perak. Lembaga Air Perak yang membekalkan  air bersih untuk lebih daripada 2.5 juta orang adalah yang ketiga terbesar operator air di Malaysia selepas Selangor dan Johor.

Pengurus Besar yang dilantik oleh Lembaga Pengarah dipertanggungjawabkan untuk merancang, melaksanakan, untuk menguruskan operasi dan hal ehwal kewangan dan pentadbiran Lembaga Air Perak.

Penstrukturan semula industri air di Malaysia telah dijalankan pada tahun 2008 untuk menyelesaikan isu-isu pembiayaan CAPEX. Dengan penyusunan semula itu, operator air di Malaysia akan beroperasi sebagai sebuah entiti ringan aset. PAAB ditubuhkan sebagai satu badan khas untuk menyediakan pembiayaan CAPEX bagi agensi air milik negeri.


Jawatan:

1. JURUTERA GRED J41


Syarat Lantikan:

Bagi semua jawatan calon lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-

a) Warganegara Malaysia.

b) Berumur tidak kurang dari 18tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

c) Ijazah  Sarjana  Muda  Kejuruteraan  yang  diiktiraf  oleh  Kerajaan  daripada  institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred J41:  RM 2529.00;)


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 30 June 2017


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Air Perak (LAP) - 30 June 2017"

Post a Comment