Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) - 27 August 2017

Post a Comment
Jawatan Kosong 2017 di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA)

Jawatan Kosong 2017 di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) telah ditubuhkan pada 1 Julai 1956 di bawah Ordinan Kemajuan Tanah 1956 untuk pembangunan tanah dan penempatan semula dengan objektif pembasmian kemiskinan melalui penanaman tanaman minyak sawit dan getah. Antara fungsi FELDA adalah untuk melaksanakan projek-projek pembangunan tanah dan aktiviti pertanian, perindustrian dan komersial sosial ekonomi.

Pada tahun 1990, FELDA tidak lagi membuat pengambilan peneroka baru. Kerajaan telah memberi kepercayaan kepada FELDA untuk berdiri dengan kewangan sendiri dan menjadi sebuah badan berkanun yang boleh menjana pendapatan sendiri untuk menyokong pelbagai perkembangan melalui pelbagai perniagaannya. Sehubungan itu, mulai tahun 1994 kerajaan tidak lagi menyalurkan apa-apa peruntukan kepada FELDA. Sebagai usaha menjana pendapatan, FELDA telah melancarkan beberapa entiti korporat swasta terutamanya untuk memastikan rantaian nilai yang lengkap aktiviti terasnya. Antara yang terbesar adalah koperasi Permodalan FELDA (Koperasi FELDA), FELDA Global Ventures (FGV) dan FELDA Investment Corporation (FIC). Baca lagi..


Jawatan:

1. PEGAWAI UNDANG-UNDANG LX41

2. SETIAUSAHA PEJABAT NX29

3. PENYELIA RANCANGAN TANAH GX19

4. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM SX19

5. PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT SX19

6. PEMANDU KENDERAAN HX11


Perhatian kepada pemohon:

1. Permohonan jawatan kosong ini hendaklah menggunakan perkhidmatan secara online melalui sistem e-jobs dengan melayari laman web www.felda.net.my atau melalui link yang admin sediakan di bawah. Permohonan selain itu tidak diterima.

2. Permohonan daripada pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dalam Kerajaan, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan menyertakan salinan Laporan Penilaian Prestasi dan Kenyataan Perkhidmatan yang telah dikemaskini.


Tarikh Tutup Permohonan : 27 Ogos 2017 (Ahad)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Post a Comment