Jawatan Kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) - 27 Oktober 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) - 27 Oktober 2017

Jawatan Kosong 2017 di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN)


Jawatan Kosong 2017 di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) www.banyakjawatan.my

Pengenalan

Sejarah Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) adalah rentetan penubuhan Balai Seni Lukis Negara (BSLN) bermula bilamana idea penubuhannya mula dikemukakan sejak tahun 1954 hingga 1956 oleh Majlis Kesenian Persekutuan (Malaya Arts Council) yang ditunjangi oleh Mubin Sheppard (kini Tan Sri) dan Frank Sullivan. Sebagaimana Laporan Tahunan BSLN 1974 – 1975 dan Laporan Tahunan Muzium Seni Negara 1979, Lembaga Amanah BSLN dibentuk pada 3 Jun 1958. Pada 27 Ogos 1958, sebuah bangunan dua tingkat yang terletak di No. 109, Jalan Ampang, Kuala Lumpur – bersebelahan bangunan parlimen pertama Malaysia (waktu itu dikenali sebagai Persekutuan Tanah Melayu)– telah diperuntukkan oleh kerajaan bagi menempatkan dengan rasminya institusi Balai Seni Lukis Negara (BSLN). Ordinan untuk menubuhkan Lembaga Amanah BSLN dimaktubkan oleh DYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong pada tahun 1959 melalui Akta 516: Akta Balai Seni Lukis Negara 1959. Baca lagi..


Jawatan:

1. KURATOR GRED S41

2. PEGAWAI TADBIR GRED N41

3. PENOLONG KURATOR GRED S29

4. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT GRED N19

5. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) GRED N19


Cara memohon:

1. Permohonan hendakah dibuat dengan menggunakan BORANG LPSVN 1/94 (Pindaan 2013) yang boleh didapati secara percuma daripada Bahagian Khidmat Pengurusan LPSVN atau boleh dimuat turun daripada laman web LPSVN www.artgallery.gov.my atau melalui link yang admin sediakan di bawah. Borang salinan pendua boleh digunakan.

2. Semua permohonan hendaklah disertakan dengan sekeping gambar terbaru berukuran pasport, salinan sijil kelahiran, salinan kad pengenalan, salinan sijilsijil persekolahan dan kelulusan yang berkelayakan yang diiktiraf oleh kerajaan serta dokumen-dokumen lain yang berkaitan yang telah disahkan.

3. Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat berukuran 23cm x 30cm. Disudut sebelah kiri sampul hendaklah ditulis nama jawatan yang dipohon.


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh tutup permohonan : 27 Oktober 2017

0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) - 27 Oktober 2017"

Post a Comment