Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 15 December 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 15 December 2017

Jawatan Kosong 2017 di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Malaysian National News Agency (BERNAMA)

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Malaysian National News Agency (BERNAMA)

Pengenalan

Pertubuhan Berita Nasional Malaysia atau ringkasnya BERNAMA, ialah sebuah badan berkanun, ditubuhkan di bawah Akta Parlimen 1967 dan mula beroperasi pada 26 Mei 1968. Agensi berita nasional ini berada di bawah jurisdiksi Kementerian Penerangan Malaysia dan pengerusi BERNAMA sekarang ialahDatuk Abdul Rahman Sulaiman.

BERNAMA memberi perkhidmatan berita am dan ekonomi dan perkhidmatan layar maklumat kewangan tepat masa (real time) kepada pelanggan-pelanggannya di Malaysia dan Singapura.

Peranan BERNAMA sebagai sumber berita nasional yang terkini dan boleh dipercayai amat dikenali di kalangan media tempatan dan asing, agensi-agensi kerajaan, swasta, universiti dan individu di negara ini terutama yang berkaitan dengan kewangan dan berita am. Kebanyakan akhbar dan media elektronik di Malaysia dan agensi-agensi berita asing ialah pelanggan-pelanggan BERNAMA.

Position:

1. PEMBERITA KADET


Kelayakan:

• Mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana Muda Kewartawanan / Komunikasi Massa dengan Kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;

• Kepujian dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia;

• Fasih bertutur dan menulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris;

• Mempunyai kemahiran berkomunikasi yang baik;

• Mempunyai pengalaman di dalam bidang kewartawanan adalah satu kelebihan;

• Graduan baharu digalakkan memohon.


Cara memohon:

Calon yang berminat diminta membuat permohonan yang lengkap (resume) dengan menyatakan butir-butir peribadi, kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil), pengalaman bekerja, gaji sekarang dan gaji yang dipohon, nombor telefon yang boleh dihubungi, gambar berukuran pasport dan salinan Kad Pengenalan pada atau sebelum Jumaat, 15 Disember 2017 ke alamat berikut:

Pengurus Sumber Manusia
Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
Tingkat 13,Wisma BERNAMA
No. 28 Jalan 1/65A, Off Jalan Tun Razak
50400 KUALA LUMPUR


(Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga)

0 Response to "Jawatan Kosong di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 15 December 2017"

Post a Comment