Temuduga Terbuka di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) - 25 November 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Temuduga Terbuka di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) - 25 November 2017

Temuduga Terbuka 2017 di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup daripada temuduga dijalankan untuk memohon jawatan kosong terkini di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)


Sejarah KTMB

Pada tahun 1961 merupakan tarikh berakhirnya orang eropah menjadi Pengurus Besar KTM. Dato’ Ahmad Perang merupakan anak watan yang pertama menjadi Pengurus Besar, dan Haji Waad Jamaluddin merupakan kakitangan KTM yang pertama berjaya memegang jawatan Pengurus Besar KTM. Selebihnya jawatan tersebut dipegang Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik (PTD) yang dipinjamkan ke KTM.

KTM sejak sebelum Perang Dunia lagi mempunyai rancangan pembinaan landasan merentasi Kuala Lumpur ke Pahang, dari Johor Bahru ke Kuantan dan menyusur negeri Terengganu dan kelantan tetapi tidak dapat dilaksanakan. Malah beberapa landasan yang telah dirancangkan namun ianya tidak menjadi kenyataan. Diantaranya ialah landasan sejauh 70 batu dari kulai ke Endau; keduanya dari Kluang ke Muar dan terus ke Melaka sejauh 95 batu, ketiga; landasan sejauh 40 batu dari Gemas ke Melaka. Di Pahang pula dirancangkan landasan cawangan dari Jerantut ke Kuantan sejauh 25 batu, manakala di Selangor pula dari kelang ke Morib. Di negeri Perak cadangan pembinaan landasan cawangan yang terbengkalai iaitu dari Ipoh ke Gopeng dan dari Bagan Serai ke Kuala Kurau. Namun kesemua rancangan tersebut tidak terlaksana.

Jawatan:

1. POLIS BANTUAN GRED KP10G12


Maklumat Temuduga

Tarikh : 25 November 2017 (Sabtu)

Tempat : Ibu Pejabat Korporat KTMB, Jalan Sultan Hishamuddin, Kuala Lumpur

Masa Pendaftaran 9:00 pagi hingga 12:00 Tengahari

Pakaian : Calon hendaklah berpakaian kemas dan sopan. Seluar ‘jeans’ dan baju T tidak dibenarkan. Baju Kemeja dan seluar slack sekiranya berjaya dalam ujian fizikal untuk sesi temuduga


Sila bawa bersama:

• Kad pengenalan
• Sijil-sijil asal persekolahan
• 1 salinan fotostat kad pengenalan & sijil-sijil persekolahan
• Resume
• Gambar berukuran pasport


*Sila baca maklumat kelayakan dan spesifikasi tugas melalui link admin sediakan di bawah:


Klik Iklan Lengkap Jawatan

0 Response to "Temuduga Terbuka di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) - 25 November 2017"

Post a Comment