Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Jabatan Perhutanan Terengganu - 10 January 2018

Post a Comment
Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Perhutanan Terengganu | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Perhutanan Terengganu

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Perhutanan Terengganu

Sejarah

Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu adalah bertanggungjawab untuk memelihara dan membangunkan khazanah sumber hutan negeri. Justeru itu, adalah menjadi wawasan Jabatan untuk diiktiraf sebagai sebuah agensi terunggul dalam Pengurusan Hutan Tropika Secara Berkekalan (PHSB). Pada masa ini, terdapat 654,625 ha kawasan berhutan di Negeri Terengganu Darul Iman. Daripada keluasan ini seluas 544,118 ha telah diwartakan sebagai Hutan Simpanan Kekal (HSK). Oleh yang demikian, adalah penting bagi Jabatan ini untuk beru saha mencapai wawasan tersebut dan memenuhi aspirasi negara di mana sektor perhutanan akan terus menjadi penyumbang utama kepada perindustrian dan pembangunan sosio-ekonomi negara. Ianya dapat dicapai melalui pengekalan keseimbangan ekologi dan memelihara kestabilan alam sekitar. Baca lagi..

Like Page Khas - Kerja Kosong Terengganu
Jawatan:

1. PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH)


Cara Memohon:

1. Permohonan dikehendaki mengemukakan ‘resume’ beserta dengan salinan sijil-sijil akademik, kad pengenalan, sijil kelahiran, gambar terkini berukuran passport serta lain-lain dokumen sokongan yang berkaitan (salinan sijil perlu disahkan)

2. Permohonan boleh dikirim atau datang sendiri ke alamat berikut:-

JABATAN PERHUTANAN NEGERI TERENGGANU
TINGKAT 7, UNIT HUTAN LIPUR DAN TAMAN NEGERI, WISMA NEGERI
20200 KUALA TERENGGANU
TERENGGANU


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 10 Januari 2018


Post a Comment