Temuduga Terbuka di Tentera Darat Malaysia (ATM) - 4 January 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Temuduga Terbuka di Tentera Darat Malaysia (ATM) - 4 January 2018

Temuduga Terbuka 2018 di Tentera Darat Malaysia (ATM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Tentera Darat Malaysia (ATM)

Temuduga Terbuka 2018 di Tentera Darat Malaysia (ATM)

Sejarah Tentera Darat

Sejarah Tentera Darat Malaysia bermula dengan usaha untuk menubuhkan satu pasukan pertahanan yang dianggotai oleh anak-anak Melayu.  Usaha ini bermula semenjak tahun 1902 lagi.  Banyak perbincangan oleh Raja-Raja Melayu dan Penasihat-Penasihat British telah dijalankan bagi mengujudkan pasukan ini.  Dalam tahun 1913 Almarhum DYMM Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tunku Muhamad ibni Yam Tunku Antah, Almarhum DYMM Sultan Perak, Sultan Alang Iskandar Shah, Almarhum Raja Di Hilir Perak, Raja Sir Chulan dan Allahyarham Undang Rembau, Datuk Abdullah bin Haji Damad telah menyuarakan hasrat menubuhkan pasukan Askar Melayu.

Hasrat Raja-Raja ini telah menjadi kenyataan apabila di dalam Persidangan Majlis Mesyuarat Persekutuan pada 23 Januari 1933, Rang Undang-Undang Askar Melayu telah diluluskan dan dikenali sebagai Undang-Undang No. 11.


Jawatan:

1. PEMILIHAN AWAL BAGI SIRI 186/44 TAHUN 2018  :

i. PERAJURIT MUDA LELAKI & WANITA TD
ii. PERAJURIT MUDA LELAKI & WANITA KOR AGAMA ANGKATAN TENTERA (KAGAT)


Cara membuat permohonan:

i. Anda dikehendaki terlebih dahulu mengisi permohonan sebelum ke temuduga ditempat sebagaimana link yang disedikan di bawah. Layari laman web http://apps.mafhq.mil.my/JOMMASUKTENTERA/Account/Login atau melalui link yang admin sediakan di bawah.


Sebarang Pertanyaan Sila Hubungi :

Sel Pengambilan Perajurit Muda Tentera Darat
Cawangan Sumber Manusia, Markas Tentera Darat 2
Wisma Pertahanan, Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
Tel: 03-2071 6030/3929/4254


Tarikh tutup permohonan: 04 Januari 2018

0 Response to "Temuduga Terbuka di Tentera Darat Malaysia (ATM) - 4 January 2018"

Post a Comment