Jawatan Kosong di Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) - 30 Mac 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) - 30 Mac 2018

Jawatan Kosong 2018 di Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM)

Jawatan Kosong 2017 di Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) ditubuhkan pada 18 Februari 1992 di bawah Akta Syarikat 1965 dengan bertujuan untuk memberi kefahaman Islam yang tepat melalui pelbagai program dan aktiviti seperti penyelidikan, seminar, bengkel, forum, perundingan, latihan dan penerbitan. Ia dirasmikan pada 3 Julai 1992 oleh YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad, Mantan Perdana Menteri Malaysia.

Senario dunia sentiasa berubah-ubah. Perubahan yang berlaku belum pernah dilihat sebelum ini. Di antara punca berlakunya perubahan ini adalah sebab-sebab perkembangan aspek-aspek teknologi, sosial, ekonomi dan politik. Kesannya, keutuhan sesuatu bangsa, sama ada umat Islam atau bukan Islam, akan teruji.

Pada hari ini, umat Islam terdapat di serata dunia. Kepelbagaian budaya dan ideologi umat Islam membawa cabaran besar terhadap pembentukan kefahaman dan interpretasi Islam sebagai satu agama dan cara hidup yang lengkap.

Agama Islam adalah berlandaskan Al-Quran dan Sunnah. Ianya merangkumi satu sistem hidup yang menyeluruh dengan mengamalkan sikap terbuka, dinamik dan toleran.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Kuala Lumpur
Jawatan:

1. JURUTERA GRED J48


Syarat Lantikan:

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan dan pengalaman seperti berikut:

(a) Warganegara Malaysia;

(b) Berumur tidak kurang dari 35 tahun (kecuali kes kecemerlangan istimewa) pada tarikh tutup iklan jawatan;

(c) Merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (Kepujian) daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh IKIM, (Gaji Permulaan ialah pada Gred J48: RM5,713.00);

(d) Berdaftar dengan Lembaga Jurutera Malaysia atau kelayaka professional yang diiktiraf;

(e) Kepujian bahasa Malaysia (sekurang-kurangnya Gred C termasuk lulus Ujian Lisan), pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan

(f) Mempunyai pengalaman tidak kurang daripada sepuluh (10) tahun dalam bidang berkenaan.


Cara Permohonan:

Calon-calon yang berminat dipelawa mengemukakan surat permohonan beserta keterangan peribadi yang lengkap (resume/curriculum vitae) mengenai kelayakan dan pengalaman, salinan sijil-sijil akademik dan transkrip, kad pengenalan, sijil kelahiran, slip gaji terakhir, nombor telefon untuk dihubungi dan sekeping gambar berukuran passport (tidak dikembalikan) kepada:

Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM)
2, Langgak Tunku Off Jalan Tuanku Abdul Halim
50480 KUALA LUMPUR
(u.p.: Unit Sumber Manusia)
Tel: 03-62046304

Sila nyatakan nama jawatan yang dipohon di bahagian atas sebelah kiri sampul surat.


* Sila baca terlebih dahulu iklan melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Mac 2018 ( Jumaat)

0 Response to "Jawatan Kosong di Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) - 30 Mac 2018"

Post a Comment