Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP) - 16 Mac 2018

Post a Comment
Jawatan Kosong 2018 di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP)

Jawatan Kosong 2017 di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP)

Latar Belakang

Cadangan untuk melaksanakan penubuhan satu agensi yang mengurus zakat secara korporat telah dikemukakan oleh Dato’ Haji Abdul Rahim Abu Bakar (Allahyarham) kepada Pengerusi Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan, Tan Sri Dato’ Dr. Mohd Yusof Noor.

Ini adalah hasil kesedaran bahawa sistem memungut zakat pada masa tersebut mengandungi beberapa kelemahan. Kelemahan yang ada ialah sistem pentadbiran zakat yang tidak begitu teratur serta tiada penerangan yang terperinci berkenaan dengan cara pengiraan zakat harta di mana tumpuan hanya diberi kepada zakat fitrah serta kekurangan kemudahan pembayaran untuk pembayar.

Setelah kajian komprehensif dijalankan, maka sebuah agensi yang dinamakan Pusat Pungutan Zakat telah ditubuhkan dan bermula beroperasi iaitu melayan masyarakat pembayar zakat pada 27hb. Disember 1990 dengan menggunakan sistem komputer.  Penggunaan komputer untuk urusan memungut zakat adalah satu peristiwa bersejarah kerana belum dilakukan baik di Malaysia atau di negara lain. baca lagi.


Like Page Khas - Kerja Kosong Kuala Lumpur
Jawatan:

1. EKSEKUTIF ICT - 1 Kekosongan

2. EKSEKUTIF KOMUNIKASI KORPORAT - 1 Kekosongan

3. EKSEKUTIF ZAKAT - 6 Kekosongan

4. JURUGAMBAR - 1 Kekosongan

5. PENOLONG PEGAWAI KAUNTER - 1 Kekosongan

6. KERANI KEWANGAN - 1 Kekosongan

7. KERANI - 1 Kekosongan


Cara Membuat Permohonan:

Calon-calon yang beminat boleh menulis permohonan anda yang lengkap dengan menyatakan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport, dan salinan sijil kepada:-

Unit Pentadbiran & Sumber Manusia
Pusat Pungutan Zakat-MAIWP
Wisma PPZ
68-1-6 Dataran Shamelin,
Jalan 4/91,
Taman Shamelin Perkasa,
56100 Kuala Lumpur.
Email : perjawatan@zakat.com.my


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 16 Mac 2018 (Jumaat)

Post a Comment