Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan (SPNK) - 27 Mac 2018

Post a Comment
Jawatan Kosong Terkini 2018 di Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan (SPNK) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan (SPNK)

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan (SPNK)

Pengenalan

Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan ditubuhkan di bawah peruntukan dalam Perkara 61 Bahagian Yang Pertama Undang-undang Perlembagaan Tubuh Kerajaan Kelantan. Ia memainkan peranan penting dalam aspek Pengurusan Sumber Manusia Negeri Kelantan.

Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan merupakan badan pengasingan atau sebagai badan bebas. Penubuhan Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan bermula pada tahun 1959 setelah cadangan penubuhannya dibentangkan di Dewan Undangan Negeri Kelantan (DUN) pada 14 April 1959. Pada 21 Mei 1959 cadangan penubuhannya diluluskan. Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan ditubuhkan secara rasminya pada 25 Jun 1959 dan penubuhannya dikuatkuasakan.

Bidang tugas yang terdapat dalam Suruhanjaya ini termaktub dalam Perlembagaan Negeri dan ia bertanggungjawab terhadap semua kategori kakitangan Perkhidmatan Awam Negeri Kelantan iaitu merangkumi semua jawatan daripada Kumpulan Pengurusan Tertinggi, Kumpulan Pengurusan Profesional dan Kumpulan Sokongan.

Dalam melaksanakan tugas-tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan, Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Kelantan sentiasa memastikan segala tindakan dan keputusan yang dibuat tidak terkeluar dan selari dengan dasar-dasar dan garis panduan yang ditetapkan oleh Kerajaan Negeri, Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia dan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia melalui Pekeliling-pekeliling Perkhidmatan, Perintah-Perintah Am Kerajaan, Surat-surat Arahan dan lain-lain sumber rujukan dari semasa ke semasa.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Kelantan
Jawatan:

1. PEGAWAI TADBIR NEGERI GRED N41 
(Sila pilih jawatan PEGAWAI TADBIR GRED N41)

2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

3. PENOLONG JURUTERA GRED JA29

4. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED JA29

5. PENOLONG PEMELIHARA HUTAN GRED G29

6. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19

7. PENGAWAS HUTAN GRED G19

8. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19

9. PELUKIS PELAN GRED JA19

10. PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT GRED S19

11. PEMBANTU SYARIAH GRED LS19

12. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM GRED S19

13. PEMANDU KENDERAAN GRED H11


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 27 Mac 2018 (Selasa) jam 11.59 malam


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Post a Comment