Jawatan Kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak - 24 Jun 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak - 24 Jun 2018

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak

Tentang kami

Jabatan Veterinar telah wujud seawal tahun 1888 lagi, di Pulau Pinang dengan penempatan Doktor Veterinar bertauliah di Jabatan Perubatan. Pada masa itu, tugas utama Doktor ialah memeriksa ternakan yang diimport dari luar Negara terutamanya Siam dan Kedah. Bagi melindungi Pulau Pinang daripada penyakit bawaan haiwan yang  diimport ketika itu, maka sebuah pusat  kuarantin telah dibina pada tahun 1896 dan pusat ini merupakan pusat kuarantin yang pertama di Malaysia.

Perkhidmatan Veterinar mula berkembang di negeri-negeri lain dengan pewujudan Cawangan Veterinar di Jabatan Perubatan dengan penempatan Doktor Veterinar dan Pemeriksa Veterinar. Semua Perkhidmatan Veterinar berada di bawah bidang kuasa Ketua Pegawai Perubatan yang berpusat di Singapura sehingga tahun 1930. Baca lagi..

Like Page Khas - Kerja Kosong Sabah & Sarawak
Jawatan:

1. PEMBANTU VETERINAR G19


Cara memohon:

Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri adalah diwajibkan untuk mengemukakan permohonan secara online melalui e-Recruitment (admin sediakan link e-Recruitment di bawah)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 24 Jun 2018 (Ahad)

0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak - 24 Jun 2018"

Post a Comment