Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 30 Julai 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 30 Julai 2018

Jawatan Kosong 2018 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Jawatan Kosong 2017 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) ditubuhkan mengikut Akta Kerajaan Tempatan 1976 ( Akta 171 ) di bawah Seksyen 4. Sebelumdiistiharkan sebagai  MPSJ, ia dikenali sebagai Majlis Daerah Petaling. Pada tahun 1994, Kerajaan Negeri Selangor telah memutuskan untuk menaiktaraf Majlis Daerah Petaling kepada Majlis Perbandaran Subang   Jaya.

Kedudukan Geografi

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) merupakan salah satu daripada Pihak Berkuasa Tempatan yang terletak di dalam Wilayah Lembah Klang. Keluasaannya merangkumi 161.8 km persegi. Ia terdiri daripada dua (2) mukim iaitu Mukim Damansara dan Mukim Petaling.
Kedudukan MPSJ adalah strategi kerana ia bersempadan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur ( DBKL ), Majlis Bandaraya Shah Alam ( MBSA), Majlis Bandaraya Petaling Jaya ( MBPJ ) dan Majlis Perbandaran Klang(MPK ).


Like Page Khas - Kerja Kosong di Kuala Lumpur
Jawatan:

1. JURUTERA (AWAM) GRED J41

2. PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED J41

3. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED JA29 

4. PENOLONG JURUUKUR GRED JA29

5. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19

6. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19


Cara Memohon:

(i) Kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini boleh didapati dengan melayari laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu www.dbkl.gov.my dan permohonan hendaklah dikemukakan secara ONLINE SAHAJA dengan menggunakan Sistem ePengambilan DBKL (apps.dbkl.gov.my/epengambilan) (link admin sediakan di bawah)

(ii) Pemohon-pemohon yang mempunyai Ijazah, Diploma, Sijil-Sijil dari Institusi Pengajian Tinggi Swasta dan luar negara hendaklah menyemak pengiktirafan di laman web https://app.mohe.gov.my/iktiraf/semakan.php atau http://www2.mqa.gov.my/mqr/

(iii) Pemohon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan Ijazah, Diploma, Sijil-Sijil atau resume sehingga dihubungi untuk temu duga.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Julai 2018 (Isnin)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 30 Julai 2018"

Post a Comment