Jawatan Kosong di Jabatan Ketua Menteri Negeri Sarawak - 22 Julai 2018 - KERJA KOSONG 2020 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2020

Jawatan Kosong di Jabatan Ketua Menteri Negeri Sarawak - 22 Julai 2018

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Ketua Menteri Negeri Sarawak | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Ketua Menteri Negeri Sarawak

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Ketua Menteri Negeri Sarawak

Tentang kami

Jabatan Ketua Menteri Sarawak merupakan pusat pentadbiran bagi Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak.  Negeri Sarawak merangkumi dua belas bahagian pentadbran iaitu Bahagian Kuching, Samarahan, Serian, Sri Aman, Betong, Sarikei, Sibu, Mukah, Kapit, Bintulu, Miri dan Limbang.  Kesemua bahagian diletakkan di bawah seliaan Residen yang melaporkan diri kepada JKM Sarawak.  Manakala, setiap bahagian pentadbiran merangkumi beberapa daerah yang ditadbir urus oleh Pegawai Daerah yang melaporkan diri kepada Residen bahagian masing-masing.

JKM Sarawak bertanggungjawab memacu transformasi Negeri Sarawak dengan mernerajui dan melaksanakan pelan transformasi, secara amnya sentiasa membangunkan negeri agar selari dengan arus kemajuan dan pembangunan perdana. Sehubungan itu, Jabatan Ketua Menteri Sarawak telah mengambil beberapa langkah positif dengan mewujudkan beberapa unit yang dipertanggungjawabkan dengan bidang kuasa masing-masing.  Jabatan Ketua Menteri Sarawak juga memainkan peranan serta tanggungjawab dalam memastikan segala dasar, program dan aktiviti yang dirancang dapat dilaksanakan dengan berkesan.


Like Page Khas - Kerja Kosong Sabah & Sarawak
Jawatan:

1. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/ OPERASI), N19

2. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN), W19

3. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT, N19

4. PEMBANTU OPERASI, N11

5. PEMBANTU AWAM, H11

6. PEMANDU KENDERAAN, H11


Cara memohon:

Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing. Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 22 Julai 2018 (Ahad)

0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Ketua Menteri Negeri Sarawak - 22 Julai 2018"

Post a comment