Jawatan Kosong di Jabatan Mufti Negeri Sarawak - 8 Julai 2018 - KERJA KOSONG 2020 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2020

Jawatan Kosong di Jabatan Mufti Negeri Sarawak - 8 Julai 2018

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Mufti Negeri Sarawak  | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Mufti Negeri Sarawak

Jawatan Kosong 2018 di Jabatan Mufti Negeri Sarawak

Tentang kami

Secara rasminya, Jabatan Mufti ditubuhkan dan dipisahkan daripada Jabatan Agama Islam Sarawak pada 1 Januari 1997. Sebelum tarikh tersebut keadaan Mufti dan institusi fatwa Negeri Sarawak adalah seperti berikut:-

Sebelum Majlis Islam Sarawak ditubuhkan pada 1 Mei 1955, tidak ada badan yang bertanggungjawab berhubung hal ehwal agama Islam di Sarawak.
Secara tidak langsung ianya diuruskan oleh Mahkamah Datu' sehingga Majlis Islam Sarawak ditubuhkan.

Sebelum tahun 1941, masaalah-masaalah agama telah dirujukkan kepada Datu' Hakim yang secara tidak langsung menjadi Mufti.

Mufti dilantik pada 1941 dengan tidak mempunyai Ahli Jawatankuasa Fatwa sehingga pada tahun 1955, barulah ada ahli tersebut.


Like Page Khas - Kerja Kosong Sabah & Sarawak
Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM S299


Cara memohon:

Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing. Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 08 Julai 2018 (Ahad)

0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Mufti Negeri Sarawak - 8 Julai 2018"

Post a comment