Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Tenaga Nasional Berhad (TNB) - 29 Julai 2018

Post a Comment
Jawatan Kosong 2018 di Tenaga Nasional Berhad (TNB) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Tenaga Nasional Berhad

Jawatan Kosong 2017 di Tenaga Nasional Berhad (TNB)

Company Overview

Tenaga Nasional Berhad (disingkatkan sebagai TNB atau didagangkan sebagai Tenaga Nasional; TENA, MYX: 5347) adalah syarikat bekalan elektrik yang terbesar di Malaysia. Aset perniagaannya adalah sejumlah RM 60.0 billion. Bilangan pelanggan adalah lebih 6 juta akaun di Semenanjung Malaysia dan Sabah.

Perniagaannya terasnya ialah menjana, menghantar dan membahagi tenaga elektrik ke seluruh Malaysia. Tenaga Nasional Berhad (TNB) juga adalah pengendali Grid Nasional, iaitu talian penghantar elektrik ke seluruh negara. Talian ini terdiri dari talian 132 kV, 275 kV dan 500 kV.Jawatan:

1. PEMBACA JANGKA


Syarat kelayakan:

Warganegara Malaysia.

Lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional (SPMV), dengan mendapat kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia dan lulus dalam mata pelajaran berikut :

-Bahasa Inggeris
-Matematik

Pemohon yang mempunyai Diploma dari Politeknik tempatan dan universiti-universiti yang diiktiraf oleh kerajaan dalam bidang yang berkaitan dan sijil-sijil kemahiran Malaysia (SKM) adalah merupakan satu kelebihan.

Mempunyai tahap kesihatan yang baik dengan BMI (Body Mass Index) tidak melebihi 30 serta tidak menghidap sebarang penyakit kronik.

Memiliki lesen memandu B2 dan mempunyai kenderaan bermotor sendiri.(Lesen L tidak layak)
Tidak rabun warna.

Berumur tidak melebihi 30 tahun pada tarikh tutup iklan.

Berkebolehan menggunakan aplikasi komputer.

Boleh bekerja dalam satu pasukan dan mempunyai tahap komunikasi yang baik.

Hanya terhad kepada calon lelaki sahaja.

Sanggup untuk ditempatkan di mana-mana negeri di Semenanjung Malaysia.


Tarikh tutup permohonan :  29 Julai 2018 (Ahad)

Post a Comment