Jawatan Kosong di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) - 3 Oktober 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) - 3 Oktober 2018

Jawatan Kosong 2018 di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM)

Jawatan Kosong 2017 di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) www.banyakjawatan.my

Sejarah TUDM

Sejarah Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) bermula apabila Ordinan Tentera Udara diluluskan oleh Parlimen pada hari Isnin, 2 Jun 1958 dan semasa ditubuhkan ia dikenali sebagai “Tentera Udara Diraja Persekutuan“.

Air Commodore A.V.R. Johnstone seorang pegawai Tentera Udara Diraja British (RAF) telah dipinjamkan untuk menjadi penasihat kepada kerajaan Persekutuan Tanah Melayu dan kemudiannya telah dilantik menjadi Ketua Turus Tentera Udara yang pertama.

Beliau bertanggungjawab merangka penubuhan Tentera Udara Diraja Persekutuan bagi negara yang baru merdeka dari segi organisasi, sumber manusia, aset dan syarat-syarat perkhidmatan. Sebagai angkatan yang termuda di dalam Angkatan Tentera ketika itu anggota terawalnya adalah terdiri daripada pegawai dan anggota yang dipinjamkan daripada Tentera Udara Diraja British.Kerja Kosong Army
Jawatan:

1. PENGAMBILAN PRAJURIT MUDA UDARA SIRI 60/19 (LELAKI)


Iklan & Kelayakan Akademik:Senarai Diploma Tugas Khusus:Pusat Pemilihan Awal Siri 60/19:*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat melalui link di bawah untuk mengetahui syarat dan untuk memohon.


Tarikh Tutup Permohonan : 07 Ogos - 03 Oktober 2018

0 Response to "Jawatan Kosong di Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) - 3 Oktober 2018"

Post a Comment