Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pahang - 11 Ogos 2018 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pahang - 11 Ogos 2018

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pahang | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pahang

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pahang

History

Alasan upacara anggaran RM26 juta kampus tetap untuk ITM Cawangan Pahang pecah telah dilakukan oleh Menteri Besar YB Dato Seri Haji Khalil Yaakob pada 22 Ogos 1988. Kerajaan Negeri Pahang telah memperuntukkan 1000 ekar tanah di Bandar Pusat Jengka, dalam daerah Maran, untuk menjadi tapak untuk kampus tetap yang akan dibina. Kampus ini dibina dalam dua fasa, fasa awal untuk menampung 2500 pelajar dan akhirnya kampus, dengan kemudahan lengkap dan infrastruktur, dapat menampung 4500 pelajar.

Peruntukan tanah untuk kampus itu dibahagikan kepada nisbah 60:40, di mana 40 peratus daripada tanah itu akan pergi untuk kawasan pembangunan, manakala baki 60 peratus itu akan digunakan untuk tujuan pertanian.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Pahang
Like Page Khas - Kerja Kosong Universiti & Kolej
Jawatan:

1. Pensyarah Sambilan Sepenuh Masa (PTFT)

Bidang : Biologi, Kimia, Fizik


Syarat Kelayakan:

Ijazah Sarjana dan PhD dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya DAN PENCAPAIAN HPNG/CGPA 3.00 KE ATAS / KELAS KEDUA TINGGI DI PERINGKAT IJAZAH SARJANA MUDA dalam bidang berkaitan.

Kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.


Sila majukan borang permohonan kepada (muatturun borang melalui link yanga dmin sediakan di bawah) :

TIMBALAN REKTOR
HAL EHWAL AKADEMIK
UiTM CAWANGAN PAHANG
26400 BANDAR TUN ABDUL RAZAK JENGKA
PAHANG DARUL MAKMUR


E-mail salinan permohonan serta dokumen (CV, Transkrip) anda ke email di bawah mengikut bidang yang dipohon:

1) BIOLOGI
ssuhaila@pahang.uitm.edu.my

2) KIMIA
shaari111@pahang.uitm.edu.my

3) FIZIK
norihan@pahang.uitm.edu.my


Tarikh Tutup Permohonan : 11 Ogos 2018 (Sabtu)

0 Response to "Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pahang - 11 Ogos 2018"

Post a Comment