Jawatan Kosong di Majlis Daerah Rembau (MDR) - 20 September 2018 - KERJA KOSONG 2020 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2020

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Rembau (MDR) - 20 September 2018

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Majlis Daerah Rembau (MDR) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di  Majlis Daerah Rembau (MDR)

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Majlis Daerah Rembau (MDR)

Latar Belakang

Majlis Daerah Rembau sebuah badan pengawal tempatan yang ditubuhkan pada 1 Julai 1980 melalui Lembaran Negara kerajaan deklarasi No.334 pada 23 jun 1980. Ini adalah sebuah badan pengawal tempatan di bawah undang-undang Kerajaan Tempatan, 1976 (Akta 171). Majlis Daerah Rembau adalah Parti Tempatan otoriter (PBT) yang orientasi warga perkhidmatan yang bertindak sebagai inisiator utama dalam membuat Rembau sebuah daerah yang indah dan dikembangkan.

Pembangunan kawasan pentadbiran sejajar dengan perkembangan seluruh Negeri Sembilan dengan fokus berada dalam industri, pelancongan dan sektor pertanian. Pembentukan infrastruktur yang cepat juga membantu meningkatkan aliran pelabur tempatan dan luar negeri dalam meningkatkan modal kemudian menyediakan peluang pekerjaan yang lebih banyak bagi masyarakat.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Negeri Sembilan
Jawatan:

1. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT


Syarat Lantikan

1.Pembantu Setiausaha Pejabat (Gred N19)
Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a)Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM 1,352.00);atau

(b)Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

(Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM 1,408.40)

(c)Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya

(Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM 1,464.80)

(d)Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Cara Memohon:

(i) Permohonan hendaklah menggunakan Borang yang boleh didapati dengan PERCUMA Bahagian Pentadbiran, Majlis Daerah Rembau, 71309 Rembau, Negeri Sembilan Darul Khusus. Borang permohonan boleh diperolehi dengan hadir sendiri atau melalui pos dengan meyertakan Sampul Surat berukuran 20 sm x 28 sm beralamat sendiri serta setem 50 sen. Pemohonan juga boleh muat turun borang permohonan daripada laman web Majlis Daerah Rembau atau melalui link yang admin sediakan di bawah.

(ii) Pemohonan yang memohon melebihi 1 jawatan hendaklah menggunakan borang permohonan yang berasingan. Permohonan hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran Passport, salinan Kad Pengenalan, Surat Beranak, Sijil-sijil, Surat Akuan dan lain-lain dokumen berkaitan yang telah diakui sah oleh Wakil Rakyat, mana-mana Pegawai Kerajaan dalam Kumpulan Pengurusan & Profesional atau Kumpulan Sokongan 1 yang diberi kuasa atau Penghulu dan Pengerusi JKKK yang mempunyai cop rasmi jawatan

iii) Permohonan berikut akan DI TOLAK jika:

 -Tidak disertakan salinan dokumen-dokumen yang diperlukan;
 -Tidak lengkap atau tidak terang;
 -Tidak mematuhi syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan dalam iklan;
 -Tidak ditandatangani oleh pemohon;
 -Tiada pengesahan oleh kumpulan pengurusan & profesional
 -Tiada alamat pemohon dan melewati tarikh tutup iklan.

Permohonan hendaklah sampai kepada :

YANG DIPERTUA,
MAJLIS DAERAH REMBAU,
71309 REMBAU,


Tarikh Tutup Permohonan : 20 September 2018 (Khamis)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Daerah Rembau (MDR) - 20 September 2018"

Post a comment