Jawatan Kosong di Kerajaan Negeri Pulau Pinang - 21 Oktober 2018 - KERJA KOSONG 2020 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2020

Jawatan Kosong di Kerajaan Negeri Pulau Pinang - 21 Oktober 2018

Jawatan Kosong 2018 di Kerajaan Negeri Pulau Pinang | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di  Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Jawatan Kosong 2017 di Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Pengenalan

Pulau Pinang merupakan negeri di Malaysia. Negeri ini terbahagi kepada dua bahagian oleh Selat Melaka (lihat peta) iaitu seberang pulau dan Seberang Perai dengan adanya jambatan dan feri di laut Prai, Glugor dan Bagan Dalam. Negeri ini juga merupakan petempatan British yang pertama di Semenanjung Malaysia dan hanya negeri yang berpisah dua belah di Malaysia.

Nama pulau Pulau Pinang ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang. Terdapat banyak pantai terletak di Pulau Pinang.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Penang
Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM S29

Tarikh Tutup Permohonan : 18 Oktober 2018 (Khamis)


2. PEMBANTU AWAM H11

Tarikh Tutup Permohonan : 21 Oktober 2018 (Ahad)



Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam S29:

(i) Warganegara Malaysia;

(ii) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

(iii) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan dengan mendapat prinsipal dalam subjek Syariah, Usuluddin atau Bahasa Arab. (Gaji permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau

(iv) Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan pada Gred S29 : RM1,493.00); atau

(v) Diploma dalam bidang tahfiz Al-Quran, pengajian Islam atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan pada Gred S29 : RM1,770.95)

(vi) Syarat Bahasa Melayu : Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Syarat Kelayakan Pembantu Awam H11:

a) Warganegara Malaysia (calon lelaki sahaja)

b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan

c) Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred H11: RM1,218.00).

d) Syarat Tambahan: Bagi tugas menyelamat, calon perlu memiliki Sijil Pertolongan Cemas serta berkebolehan berenang dan bagi tugas memandu enjin sangkut/motobot, calon perlu  memiliki perakuan kekompetenan berkaitan daripada Jabatan Laut Malaysia). (Gaji permulaan ialah pada Gred H11: RM1,264.15).

e) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada  peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Tarikh Tutup Permohonan : 15 Ogos 2018 (Rabu)


*Sila baca arahan lengkap maklumat perjawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.

0 Response to "Jawatan Kosong di Kerajaan Negeri Pulau Pinang - 21 Oktober 2018"

Post a comment