Jawatan Kosong di Majlis Daerah Kerian (MDK) - 5 November 2018 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Kerian (MDK) - 5 November 2018

Jawatan Kosong 2018 di Majlis Daerah Kerian (MDK) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Daerah Kerian (MDK)

Jawatan Kosong 2018 di Majlis Daerah Kerian (MDK)

Latar Belakang

MDK telah ditubuhkan dan diwartakan pada 1 September 1979. Pengisytiharan MDK telah dibuat oleh Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Idris Al Mutawakkil Alallahi Shah Ibni Almarhum Sultan Iskandar Shah Kaddasallah pada 5 September 1979. Sebelum penubuhan Majlis Daerah Kerian (MDK), satu pentadbiran di peringkat kerajaan tempatan telah ditubuhkan bagi memainkan fungsi dan peranannya mentadbir dan mengurus pentadbiran di peringkat daerah yang dikenali sebagai Lembaga Bandaran Kerian pada 1 Julai 1975.


Like Page Khas - Kerja Kosong di Perak
Jawatan:

1. PEGAWAI TADBIR GRED N41/44 (TETAP) - BIDANG PERANCANG BANDAR


Syarat lantikan:

a) Ijazah Sarjana Muda Perancang Bandar dan Wilayah yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang setaraf dengannya; 

 dan

b) Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Malaysia / Bahasa  Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil  Vokasional  atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.


Syarat Peningkatan Secara Lantikan :

Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk PSL ke jawatan Pegawai Tadbir Gred N41/ 44 (Bidang Perancang Bandar) tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan

I) Mempunyai kelayakan seperti di atas atau ; II) Had umur pelantikan  Berumur kurang 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang berumur persaraan paksa 55 atau 56 tahun; atau  Berumur kurang 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang berumur persaraan paksa 58 tahun ; atau  Berumur kurang 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang berumur persaraan paksa 60 tahun


Catatan Am:

1. Sila sertakan salinan kad pengenalan / sijil lahir/ sijil kelulusan yang berkaitan.

2. Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga

3. Borang yang tidak lengkap dan tidak memenuhi syarat akan ditolak.

4. Pemohon yang tidak menerima borang jawapan selepas enam bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonannya tidak berjaya. 


Cara memohon:

Syarat lantikan, cara memohon dan borang permohonan boleh dirujuk dan dimuat turun secara PERCUMA dari laman web Majlis Daerah Kerian iaitu : www.mdkerian.gov.my atau melalui link yang admin sediakan di bawah:

D) Semua dokumen hendaklah dihantar kepada :

YANG DIPERTUA
MAJLIS DAERAH KERIAN
NO. 1 WISMA MDK, JALAN PADANG
34200 PARIT BUNTAR
PERAK DARUL RIDZUAN


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 05 November 2018

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Daerah Kerian (MDK) - 5 November 2018"

Post a Comment