Jawatan Kosong di Majlis Daerah Lipis (MDL) - 8 Oktober 2018 - KERJA KOSONG 2020 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2020

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Lipis (MDL) - 8 Oktober 2018

Jawatan Kosong 2018 di Majlis Daerah Lipis (MDL) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Daerah Lipis (MDL)

Jawatan Kosong 2018 di Majlis Daerah Lipis (MDL)

Latar Belakang

Majlis Daerah Lipis ditubuhkan pada 1 Mac 1982 hasil daripada percantuman beberapa buah penguasa tempatan iaitu Majlis Bandaran Kuala Lipis, Majlis Tempatan Benta, Jerkoh dan Penjom serta pekan-pekan kecil seperti Padang Tengku, Bukit Betong, Mela dan Merapoh.

Dari segi sejarahnya Majlis Bandaran Kuala Lipis pada mulanya beroperasi sebagai sebuah Lembaga Kesihatan atau ‘Sanitary Board’ sehingga tamat Perang Dunia Kedua. Selepas itu ia bergerak sebagai sebuah Lembaga Bandaran sehingga tahun 1959. Pada tahun 1959 telah diadakan Pilihanraya Kerajaan Tempatan untuk memilih Ahli Majlis bagi mentadbir Penguasa Tempatan ini sehinggalah penubuhan Majlis Daerah pada 1 Mac 1982.

Slogan Majlis Daerah Lipis ialah "Bersih" yang membawa maksud bersih dalam pengurusan pentadbiran, perkhidmatan, perancangan dan pembangunan.



Like Page Khas - Kerja Kosong di Pahang
Jawatan:

1. PENOLONG AKAUNTAN W29 (SAMBILAN)

2. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA JA29 (TETAP)


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 08 Oktober 2018


Klik Muatturun Iklan Jawatan

Klik Muatturun Borang Permohonan

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Daerah Lipis (MDL) - 8 Oktober 2018"

Post a comment