Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 27 November 2018 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 27 November 2018

Jawatan Kosong 2018 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Jawatan Kosong 2018 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Latar Belakang

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) ditubuhkan mengikut Akta Kerajaan Tempatan 1976 ( Akta 171 ) di bawah Seksyen 4. Sebelumdiistiharkan sebagai  MPSJ, ia dikenali sebagai Majlis Daerah Petaling. Pada tahun 1994, Kerajaan Negeri Selangor telah memutuskan untuk menaiktaraf Majlis Daerah Petaling kepada Majlis Perbandaran Subang   Jaya.

Kedudukan Geografi

Majlis Perbandaran Subang Jaya ( MPSJ ) merupakan salah satu daripada Pihak Berkuasa Tempatan yang terletak di dalam Wilayah Lembah Klang. Keluasaannya merangkumi 161.8 km persegi. Ia terdiri daripada dua (2) mukim iaitu Mukim Damansara dan Mukim Petaling.
Kedudukan MPSJ adalah strategi kerana ia bersempadan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur ( DBKL ), Majlis Bandaraya Shah Alam ( MBSA), Majlis Bandaraya Petaling Jaya ( MBPJ ) dan Majlis Perbandaran Klang(MPK ).


Like Page Khas - Kerja Kosong di Kuala Lumpur
Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI SENI BINA (PEGAWAI TUGAS-TUGAS KHAS)


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-

(i) Sjil dalam bidang seni bina yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

atau;

(ii)  Diploma dalam bidang seni bina yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.


Kelayakan Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris:

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. Calon mestilah berupaya berkomunikasi dengan cemerlang dalam percakapan dan penulisan dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris serta mempunyai kebolehan berkomunikasi dalam Bahasa Ketiga.   


Pengalaman Kerja:

Calon-calon hendaklah mempunyai pengalaman dalam bidang Pengurusan Bandar dan Pentadbiran Kerajaan Tempatan sekurang-kurangnya 15 tahun.


Personaliti & Umur:

Calon-calon hendaklah mempunyai personaliti yang menarik, berupaya melaksanakan tugas di luar waktu pejabat termasuk pada hari cuti umum dan berumur tidak melebihi 60 tahun pada tarikh tutup iklan


Cara Memohon:

Pemohon dinasihati menyemak kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini di laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu www.dbkl.gov.my. (admin sediakan link muatturun borang di bawah)

Permohonan jawatan kosong ini hendaklah dibuat dengan memuat turun borang permohonan daripada laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu www.dbkl.gov.my. (admin sediakan link muatturun borang di bawah)

Borang permohonan yang telah lengkap mestilah disertakan salinan Sijil Diploma dan Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia serta sijil-sijil yang berkaitan yang telah disahkan.

Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan kepada :-

Pengarah
Jabatan Pengurusan Sumber Manusia (Unit Pengambilan)
Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Tingkat 11, Menara DBKL 1,
Jalan Raja Laut, 50350 Kuala Lumpur.

Pemohon-pemohon yang mempunyai Diploma dari Institusi Pengajian Tinggi swasta atau luar negara hendaklah menyemak https://app.mohe.gov.my/iktiraf


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 27 November 2018 (Selasa)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 27 November 2018"

Post a Comment